Ugledni BBC i L’EQUIPE pišu o Mamiću: To su im jedni od najčitanijih članaka!

youtube

"Smatra se da je on najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa, ali sada je Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora. "Veznjaka Real Madrida sumnjiči se da je dao lažni iskaz tijekom suđenja kad su ga upitali za transfer u Tottenham 2008. godine", riječi su BBC-a

Događaji oko Zdravka Mamića silno zanimaju i inozemne medija, pa tako dva ugledna medija, francuski L’Equipe i britanski BBC donose opširne napise o Mamićevoj osudi i bijegu.

BBC je po običaju direktan pa navodi:

Smatra se da je on najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa, ali sada je Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora. “Veznjaka Real Madrida sumnjiči se da je dao lažni iskaz tijekom suđenja kad su ga upitali za transfer u Tottenham 2008. godine”, riječi su BBC-a. Da sve bude interesantnije u statistici čitanosti ovog portala britanske agencije ovaj članak je jako visoko.

Francuski L’Equipe pokušava čitateljima objasniti događaje:

Kapetan hrvatske reprezentacije i zvijezda Reala optužen je da je lažno svjedočio, a ista istraga pokrenuta je i protiv Liverpoolova stopera. Iako je presuda velika stvar, hrvatski nogomet je još vrlo daleko od rješavanja Zdravka Mamića. On je trenutačno u BiH, gdje je pobjegao dan prije presude. I dalje ima veze u najvišoj politici, a njegovi ljudi još drže i držat će ključne pozicije u Hrvatskom nogometnom savezu”, tvrde Francuzi koji u pomoć zovu i stručnjake koji prate nogomet u bivšoj Jugoslaviji, primjerice Loica Tregouresa s Katoličkog sveučilišta.



Svi znaju da je Davor Šuker Mamićev čovjek i da mu je on pomogao da dobije izbore prošle godine. To se vidjelo i kad se HNS ogradio od komentara osuđujuće presude Mamiću i ključnom čovjeku HNS-a. Ovu presudu tek treba potvrditi hrvatski Vrhovni sud, što može potrajati još godinama”.

Kako piše index.hr Francuzi su došli i do Darija Srne, koji im je ispričao:

Od svega ovoga najviše pate reprezentativci. Oni ne biraju izbornika i predsjednika saveza. Svatko u Hrvatskoj se osjeća kompetentnim da komentira zbivanja u nogometu. I to je njihovo pravo. Ali nemojte uništavati igrače koji promoviraju svoju zemlju diljem svijeta i to kroz Real, Barcelonu i Juventus. To se mora poštovati. Pa Luka Modrić je osvojio tri Lige prvaka zaredom i najveći je sportaš u zemlji”, kazao je Srna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI