UEFA IZBACILA DARIJA SRNU S POPISA ZA LIGU PRVAKA! Što se događa s bivšim kapetanom Vatrenih?

FOTO: SHAKHTAR.COM

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Darijo Srna, izbačen je s popisa Šahtara za nastavak Lige prvaka, objavila je to UEFA. Zapravo, nije toliko iznenađenje što je Srna izbačen s popisa, ipak je sam odlučio povući se iz svih natjecanja dok se ne razjasni njegov slučaj.

No, čudno je već što cijela ta priča oko pada na dopinškom testu traje već dugo, čak i predugo.

Trenutno istražujem moguće izvore pronađene tvari te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađujem s Nacionalnim antidopinškim centrom Ukrajine (NADCU). S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih suigrača, donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje”, napisao je Srna prošle godine u otvorenom pismu.

Državni antidopinški centar u Ukrajini u gotovo pola godine nije uspio riješiti Srnin slučaj, ali on i dalje trenira s momčadi i vjerojatno se nada da će cijeli slučaj završiti u njegovu korist te da će karijeru moći privesti kraju na dostojanstven način.

Mislim da je vrijeme da okončamo taj postupak, no i dalje čekamo nekoliko dodatnih objašnjenja koja nam trebaju da zaključimo dotični slučaj. Onoga časa kada od Srne dobijemo potrebne informacije, siguran sam da ćemo slučaj zatvoriti u roku dva do tri tjedna. S napomenom da je konačni rok za zaključenje slučaja 22. ožujka ove godine”, izjavio je to zamjenik direktora antidopinškog centra Ukrajine, Yaroslav Kruchek.



No, Sportske novosti tvrde, neslužbeno, kako je Srna navodno bio pozitivan na anabolički steroid, a to pak znači da mu prijeti suspenzija od četiri godine, eventualno dvije nakon žalbe. Srna je rekao da nikada svjesno ne bi uzeo nedozvoljene preparate, ali za nesvjesno uzimanje također se dobija kazna od godinu dana. U slučaju da Srna bude pozitivan na doping neće moći biti dijelom stručnog stožera Zlatka Dalića, koji ga ranije izjavio da bi ga volio imati uz sebe na SP-u.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI