U Hertogenboschu hrvatski ATP polufinale: Čilić – Karlović

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Marin Čilić u četvrtfinalu travnatog turnira u nizozemskom Hertogenboschu slavio protiv Kanađanina Vaseka Pospisila s 6-3, 7-5 i osigurao meč s Ivom Karlovićem

Nakon dugo vremena hrvatski tenis će imati sve-hrvatsko ATP polufinale nakon što je Marin Čilić u četvrtfinalu travnatog turnira u nizozemskom Hertogenboschu slavio protiv Kanađanina Vaseka Pospisila s 6-3, 7-5 i osigurao meč s Ivom Karlovićem.

Čilić je opravdao ulogu favorita protiv Pospisila, 83. igrača svijeta koji je izgubio i drugi međusobni dvoboj s prvim hrvatskim reketom. Nakon što je Čilić lako dobio prvi set, uz jedan “break” za 4-2, u drugom setu je Kanađanin poveo s 4-1. Tada Čilić ubacuje u višu brzinu i s dva uzastopna oduzimanja Pospisilova servisa nakon sat i 17 minuta dolazi do pobjede i hrvatskog polufinala.

Tridesetosmogodišnji Ivo Karlović, koji je treći nositelj na ATP turniru u s-Hertogenboschu, plasirao se u polufinale pobijedivši 65. igrača svijeta Rusa Danila Medvedeva sa 6-4, 6-4.

Čilić i Karlović su dosad igrali pet puta, a Čilić vodi s 3-2 u pobjedama. Zanimljivo je da su svih pet dvoboja igrali na tvrdoj podlozi i bit će ovo njihov prvi sraz na travi.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI