U Dinamu rasulo, nakon otkaza Petevu ‘otkantali’ i Sammira

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Sammir je u siječnju raskinuo ugovor s kineskim Jiangsu Sunning FC te se nakon tri godine igranja u inozemstvu i statusa jednog od najbolje plaćenih hrvatskih igrača, vratio u Maksimir. Uprkos očekivanjma nije imao zapaženu ulogu, osim na društvenim mrežama

Davno smo shvatili da u Dinamo ništa nije baš „normalno“. Eto tek što smo objavili vijest da je bugarski trener Ivajlo Petev smijenjen „preko noći“ i da će ga privremeo zamijeniti trener druge momčadi Mario Cvitanović iz Dinama stiže nova „bomba“.

Dinamo je otkaz dao i Sammiru, igraču kojeg su doveli u zimskom prijelaznom roku da pojača momčad kako bi se oduprijela Rijeci u borbi za naslov prvaka. Zanimljivo je da kada je otkaz dobio trener Petev jedan od razloga bio loša komunikacija s nekim igračima među kojima se spominjao i Samir. I sada bum ode i Jorge. Zašto? Najvjerojatnije ćemo saznati za nekoliko dana, a za sada imamo šturo pripćenje iz Dinama: „GNK Dinamo i Sammir sporazumno su raskinuli suradnju i 30-godišnji Brazilac od četvrtka, 13. srpnja nije igrač modrog kluba. Sammir će karijeru nastaviti u kineskom drugoligašu Wuhan Zall FC. Želimo mu puno sreće i uspjeha u nastavku karijere!”, stoji u kratkom klupskom priopćenju.

Podsjećamo, Sammir je u siječnju raskinuo ugovor s kineskim Jiangsu Sunning FC te se nakon tri godine igranja u inozemstvu i statusa jednog od najbolje plaćenih hrvatskih igrača, vratio u Maksimir. Uprkos očekivanjma nije imao zapaženu ulogu, osim na društvenim mrežama.

Inače, Dinamovi navijači će na kraju Sammira zapamtiti po punih sedam godina koje je proveo na Maksimiru od 2007. do 2014. U tom razdoblju ostao je zapamćen kao velemajstor nogometa, ali i kao „noćna ptica“ čiji su izlasci punili „žute stranice“. Ipak pravim navijačim ostao je u sječanju kao „fantazista“, tj. nogometaš čija lopta „ima oči“. I da uz sve navedeno nadavao se i golova.

U siječnju 2014. otišao u Getafe, kasnije je potpisao za kineski Jiangsu Sunning, a zadnju sezonu prije povratka u Zagreb proveo je na posudbi u Hangzhou Greentownu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI