TRANSFER KOJI ĆE ODJEKNUTI EUROPOM! Kovač dolazi na Maksimir po najskupljeg dinamovca u povijesti!

screenshot

Trener minhenskog Bayerna, Niko Kovač, uključio se u veliku bitku za jednog od najtraženijih mladih nogometaša u Europi, Danija Olma iz zagrebačkog Dinama. Mladog Španjolca potražuju Real, Barcelona, City i još pregršt velikana, a od sada i Bayern, tvrdnje su to talijanskih i njemačkih medija.

Međutim, Bayern mora biti spreman na nadmetanje s puno jačim platišama, a Olmu je početna cijena 25 milijuna eura, dakle dva milijuna eura više nego što je dobio od Juventusa za Marka Pjacu,.

Olmo je prije pet godina stigao u Dinamo iz Barcelonine omladinske škole, za mizernih 200 tisuća eura, da bi nekoliko godina kasnije Dinamo primao i sto puta veće ponude.

Ima li Kovač uopće šanse za dovođenjem Olma? Ima, ali ne baš prevelike. Bayern je navodno u sljedećeoj sezoni spreman na kršenje vlastitih nepisanih pravila, odnosno, navodno će odustati od politike da ne troše previše novca na pojačanja i ne ruše rekorde astronomskim odštetama. Olmov transfer od 25-30 milijuna eura nije astronomski visoka cijena i Bayernu neće biti problem izdvojiti toliko sredstava za pojačanje, dakle, ostat će im više za osvježavanje stoperskih i napadačkih pozicija.

Tu je apsolutno prednost i činjenica da je Niko Kovač, koji ima dobre odnose s Dinamom, trener pa će na neki način možda i olakšati pregovore s Dinamom, ali na to možda čak i ne treba računati.



Ono što je sigurno, Olmo odlazi iz Dinama ovoga ljeta. Modri igraju najbolju sezonu u posljednjih 50 godina i cijene svim igračima rastu. Olmu ugovor s Dinamom istječe 2021. godine, što i nije tako daleko, a Dinamo opet može tražiti maksimalnu odštetu. Uđe li u posljednju godinu ugovora, ta se cijena drastično smanjuje.

Svakako treba u obzir uzeti i činjenicu da ga potražuje pola Europe, a posebice da ga potražuje njegov bivši klub, Barcelone. Brojni su mediji već počeli pisati i Olmu kao o Gerardu Piqueu, koji je na isti način našao put, preko Manchester Uniteda i Zaragoze, natrag u Kataloniju. Barca je već stupila u pregovore s Dinamom oko Olma i trenutno je vjerojatno stigla najdalje u realizaciji.

Što se Reala tiče, Olmo im se uklapa u viziju da se pojačavaju mladim, kvalitetnim domaćim igračima, a nije im ni preskup pa ostaje prostor za još pokoje pojačanje.

Sve u svemu, Niko Kovač ima pokoji adut, ali morat će izmisliti nešto više ako želi nadmašiti ponude Barce i Reala.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI