TKO JE TAJANSTVENI ČOVJEK KOJI ĆE POVESTI DINAMO? Benficu napada tip koji u ovakvoj ulozi još nije izgubio!

0
275

Glavni trener Dinamove momčadi Nenad Bjelica neće moći voditi svoj sastav u prvoj utakmici osmine finala Europske lige. Razlog tomu je isključenje u zagrebačkom uzvratu šesnaestine finala protiv Viktorije iz Plzena. Tada je bio isključen zbog opstrukcije igre, a krovna europska nogometna federacija odrezala mu je suspenziju od jedne utakmice.

Već nakon što se karizmatični Bjelica uputio prema tribinama Maksimira kako bi ondje mogao nastaviti pratiti susret s Česima, njegovu je funkciju preuzeo jedan od pomoćnika Rene Poms. Taj je 43-godišnji Austrijanac surađivao s Bjelicom u svim njegovim dosadašnjim projektima, još od Wolfsbergera u sezoni 2012/13. Radili su zajedno i u bečkoj Austriji, talijanskoj Speziji, baš kao i sada u Dinamu.

Loading...

Poms je stručnjak za defanzivu pa najviše radi s obrambenim igračima. Kažu oni koji poznaju doktrine njegova rada, riječ je o sljedbeniku legendarnog talijanskog stratega Arriga Sacchija. Idol mu je Talijan, a i sam Poms je nekoć bio vezni igrač fine tehnike.

Samostalno je vodio drugu momčad Wolfsbergera, kao i jednog austrijskog niželigaša. Trenera Bjelicu je, kada bi ovaj bio isključen ili suspendiran već mijenjao i takve utakmice nikad nije gubio.

Dinamo i lisabonska Benfica svoj prvi susret osmine finala Europske lige igraju ovoga četvrtka od 18.55 na Maksimiru. Uzvrat je tjedan dana kasnije u Portugalu, a tu će utakmicu moći voditi prvi trener Modrih.