Tko je Čilićeva zamjena? Do 17. godine bio bez cilja i gotovo je odustao od tenisa

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Umjesto najboljeh hrvatskog tenisača, nastupit će Viktor Galović, 181. igrač svijeta

Marinu Čiliću potreban je odmor nakon Australian Opena i dugog puta kroz deset vremenskih zona, stoga je vjerojatno da neće nastupiti na otvaranja Davis Cupa protiv Kanade. Već u subotu i nedjelju on bi trebao biti spreman, a dotad će na njegovo mjesto uskočiti Viktor Galović, 181. igrač svijeta.

Galović će danas na teren nakon Čorića i Polanskog, a igrat će protiv 28. igrača ATP ljestvice, Denisa Shapovalova.

Inače, Viktor Galović nema klasičnu sportsku priču iza sebe, profesionalnim tenisom se on počeo baviti prilično kasno. Prije dvije godine, pak, bio je na rubu odustajanja od tenisa, ali obitelj i prijatelji nagovorili su ga da nastavi. Prošla godina bila je ključna za njega, ona je odlučivala o njegovoj budućnosti, zaredao je nekoliko dobrih turnira i stigao do reprezentacije, nakon toga je pala odluka da će nastaviti s tenisom.

Moja obitelj 1995./1996. preselila je u Italiju, to je već bilo poslijeratno doba, ali u Novoj Gradišci nije bilo posla. Tata je u Italiji radio od 1992. i odlučili su da bi bilo najbolje da svi zajedno preselimo. Mislim da sam ondje imao više prilika te da u Hrvatskoj ne bih mogao napraviti što sam napravio tamo”, kazao je Galović za Večernji.

Trenirao je on tenis od djetinjstva, ali nedostajalo mu je odlučnosti i ozbiljnosti:



Do 17. godine nisam imao cilj, trenirao sam poslije škole, tek toliko da se bavim nekim sportom, a onda sam pomislio da bih se trebao okušati. Vidio sam da mogu napredovati i nadoknaditi sve treninge i igrati kao profesionalac, tako sam krenuo”.

Nije bilo lako, u tenisu zarađuju oni u prvih 150 na ljestvici, a da ne igra tenis, Galović bi studirao.

Za tenis treba puno novca, a moji roditelji nisu mi mogli puno pomoći. Zbog toga sam u Italiji igrao za novac na turnirima. Uvijek sam nešto zaradio, pa makar i da pokrijem troškove. Jednostavno, sve je to skupo. Tu su troškovi za trenera, kojeg nisam nigdje vodio jer je bilo preskupo. Sada sa mnom putuje samo kondicijski trener i to se pokazalo dobrim”, zaključio je Galović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI