TEŽAK UDARAC ZA DINAMO NAKON EUFORIJE! Evo zašto je UEFA pokrenula istragu protiv Bjelice i kluba

screenshot

Moralo je biti tako. Već dan nakon Dinamove povijesne utakmice na Maksimiru i plasmana u osminu finala Europa lige, stigla je zabrinjavajuća vijest. Krovna europska nogometna organizacija, UEFA, pokrenula je disciplinski postupak protiv Dinama, objavljeno je to na službenim stranicama.

UEFA tereti i Dinamo kao organizatora i trenera Bjelicu. Modre zbog ubacivanja predmeta u teren, paljenja baklji i ponovno blokiranja stepenica na tribinama, što je već, hajmo reći, standardno, ali kaznu bi ovoga puta mogao dobiti i trener Nenad Bjelica.

Trener Dinama je krajem prvog poluvremena isključen zbog ometanja protivničkog igrača, a prije toga je više puta prigovarao sucima.

Incident s Bjelicom dogodio se u 42. minuti kad je igrač Viktorije Plzen Milan Havel uzeo loptu i nije ju htio dati dinamovcima. Bjelica ga je u tom trenutku s leđa primio za ruku i pokušao mu uzeti loptu kako bi Dinamo što prije izveo aut, a sudac István Kovács ga je poslao na tribinu.

Trener Dinama je kasnije priznao kako je to napravio namjerno. Sada tek predstoji vidjeti koliko će rigorozni biti diciplinski suci UEFA-e, odnosno hoće li Bjelicu odstraniti s klupe Dinama na dulje vrijeme ili će ga ipak pomilovati.



Konačna odluka bit će donesena 28. veljače, a Dinamo protiv Benfice igra prvu utakmicu 7. ožujka na Maksimiru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI