Talijani oduševljeni ‘bombarderom Pjacom’: Proglasili ga najboljim i nahvalili, ali zato je Mandžukić prošao jako loše

Facebook: Marko Pjaca (Official)

Hrvatski reprezentativac postigao je vodeći pogodak i to samo pet minuta nakon što je ušao, baš u maniri pravog džokera s klupe.

Svega nekoliko dana prošlo je otkako su talijanski mediji razapeli Marka Pjacu zbog loše igre. Pjaca nije najbolje odigrao utakmicu protiv Palerema (4:1) prošloga petka u 25. kolu Serie A, a Gazzetta dello Sport proglasila ga je najgorim na travnjaku. Nakon toga s kritikama je nastavio i trener Allegri, no, Pjaca je ipak dobio priliku u posljednjih 20-ak minuta utakmice s Portom u osmini finala Lige prvaka i maksimalno ih je iskoristio.

Hrvatski reprezentativac postigao je vodeći pogodak i to samo pet minuta nakon što je ušao, baš u maniri pravog džokera s klupe. Ušao je u 67. minuti, a pet minuta kasnije Iker Casillas je kapitulirao kao i obrana Porta. Pjaca je ujedno načeo već umornu i izmučenu obranu, a posao je dovršio Dani Alves.

No, Pjaca nije stao na pogotku, do kraja utakmice igrao je sjajno po desnoj strani, iznudio je prekršaj za žuti karton Herrere, a kasnije je zamalo postao i asistent. Sve u svemu, može se reći kako je bio igrač utakmice i nogometaš koji je probudio uspavani Juventus koji je imao igrača više još od sredine prvog poluvremena i nije napravio baš ništa.

E, sada, Gazzetta se morala malo posuti pepelom nakon ovakve sjajne izvedbe i ranije žestokog osporavanja Pjacinih mogućnosti. Stoga ga je ugledni talijanski list proglasio igračem utakmice, svega pet dana nakon što ga je proglasila najgorim.

Pjaca je od Gazzette dobio sedmicu, a dobio je i prigodan opis svojeg učinka. “Do sada se mislilo kako Pjaca posjeduje tek brzinu, dobar dribling i osjećaj za asistenciju, ali u utakmici s Portom pokazalo se kako je i vrstan strijelac, pravi bombarder. U ovoj utakmici Marko je radio i nije previše razmišljao. Čini se kako su ga kritike Allegrija ipak isplatile”, piše Gazzetta.



Ipak, Mario Mandžukić nije baš tako dobro prošao, štoviše, dobio je najgoru ocjenu kod Juventusa, tek pet i pol. Jasno, uputili su i oštru kritiku.

“Manžukić je previše forsirao i nije ga baš išlo. Istina, trudio se u obrani i tu je ostavio neki dojam, ali u napadu je djelovao potpuno izgubljeno. No, čak i kada mu ne ide, Allegri ga ne vadi već igra do kraja utakmice”, komentira talijanski list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI