STRUČNJAK: Bivšem kapetanu netko je podmetnuo?!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Nalazi su pokazali da je kod Darija Srne pronađen anabolički steroid

Slučaj Srna” razvlači se već mjesecima, a najčudnije u cijeloj priči je činjenica da se nitko još uvijek nije očitovao o svemu. Situacija je ovijena velom tajne, a UEFA ga je izbacila i s popisa za Ligu prvaka. Da stvar bude još gora, Jutarnji je objavio kako je bivšem kapetanu u organizmu pronađen anabolički steroid.

Božidar Fučar, osnivač hrvatske antidopinške kontrole za Sportske novosti je analizirao što to znači za Darija Srnu:

Jednostavno je, radi se o nedopuštenoj supstanci koja sa sobom nosi četverogodišnju suspenziju”.

Ipak, činjenica je da su Ukrajinci dali Dariju pola godine kako bi rekao i svoju stranu priče, odnosno dao dokaze. Naime, postoji vrlo vjerojatna mogućnost da je Darijo steroide u svoj organizam unio jedući, primjerice, steakove i bifteke, koji su danas puni tih supstanci jer uzgajivači tove goveda s time kako bi što prije dobili na masi. Osim toga, ne odbacujem mogućnost da je Dariju podmetnuto jer antidopinška agencija ne izlazi na teren bez dojave”, objasnio je Fučkar.

Stručnjak je objasnio i što su točno anabolički steroidi:



Anabolički steroid je tzv. bazični doping i koristi se za povećanje mase. Nije čest u nogometu, puno češće ga koriste atletičari i biciklisti, odakle i dolaze primjeri poput Bena Johnsona, Marion Jones, Tysona Gaya i Lancea Armstronga”.

Inače, 22. ožujka rok je za zaključenje ovog slučaja, a Srna se i sam udaljio od nogometa dok god se situacija ne razjasni. Ako se dokaže da je unio anabolički steroid, ne gine mu suspenzija od četiri godine, ali ta kazna može se prepoloviti. Nažalost, ne može je se povući, pišu Sportske novosti.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI