Strašna borba Mirka i Nelsona!

screenshot

Najbolji hrvatski MMA borac Mirko Filipović pobijedio je Amerikanca Roya Nelsona odlukom sudaca nakon tri runde. Mirko je čekao osam godina za ovaj revanš, odnosno još od 2011. godine kada ga je Nelson nokautirao u UFC-u.

Cro Cop je upisao desetu pobjedu u nizu i ovo mu je bio debi u Bellatoru, dok je Nelsonu ovo bio treći poraz za redom.

Filipović je dobro otvorio meč, mlatio je Nelsona po tijelu, a prijetio je i laktovima. Međutim, iskusan je Nelson i dobro je parirao. Gurao je Cro Copa na ogradu i pokušao ga umarati, ali Mirko je dobro iskoristio i tu situaciju te je zadao nekoliko dobrih udaraca.

U drugoj rundi je Cro Cop napravio najviše. Udarao je svim raspoloživim sredstvima, sijevali su high-kickovi, low-kickovi, direkti, aperkati, ali Nelson može primiti salve udaraca bez da padne, a tako je bilo i sada. Međutim, rundu je uvjerljivo osvojio Mirko.

U trećoj rundi Cro Cop je dominirao sve dok ga Nelson nije uspio baciti na parter minutu prije kraja. Tu je Amerikanac bio jako opasan, ali Mirkovo iskustvo i izuzetna fizička sprema spasile su ga veće štete.



Na koncu je Mirko upisao pobjedu nakon gotovo osam godina čekanja, a u dvorani je imao veliku podršku tamošnjih Hrvata koji su donijeli zastave i tijekom meča vikali ‘Mirko, Mirko’ i ‘U boj, u boj’.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI