Što konkretno znači presuda Mamiću? Što će biti s Modrićem, HNS-om, tko mu može jedini stati na kraj

screenshot

Nogomet će se u Hrvatskoj igrati i nakon Zdravka Mamića, makar bi on najradije da se to ne dogodi. No, u dobro postavljenim hijerarhijskim silnicama u našem nogometu, možemo biti sigurni da će se Zdravka Mamića još dugo pitati – što i kako.

Ponajprije njegovi sateliti koji vjeruju da će se Zdravko Mamić izvući i iz ove situacije…

Ipak, neke posljedice se već naslućuju. Još će neki morati na sud, mislimo tu na Dejana Lovrena i Luku Modrića, jer prema objašnjenjima iz ove presude oni su svjedočili – lažno. Neki će tvrditi da je to udar na sport, reprezentaciju, no ovakva situacija samo ilustrira do kuda se išlo u poslovima oko milijunskih transfera.

Ove igrače javnost ne bi smjela osuđivati, ali posljedica ovog slučaja može biti dobrohotna za buduće generacije vrhunskih mladih nogometaša. Koji će se sad i te kako dobro raspitati što se smije, a što ne smije. Lovren i Modrić vrhunski su nogometaši i zacijelo dobri ljudi, no zakon zna biti neugodan. Neznanje te ne opravdava od nedjela.

Biti će zanimljivo i u Dinamu, tko će se prvi usuditi otkopčati od Mamićevog remena, ne mislite valjda da je onaj pljesak na press konferenciji bio baš tako spontan. U hrvatskoj povijesti nagledali smo se takvih spontanih pljesaka i prevrata već idućih dana.



Dinamo nema novaca, čim se toliko zagovara pošto-poto privatizacija. S druge strane su navijači koji imaju viziju, ali s metodama loše stoje. Bez Zdravka Mamića do promjena mora doći, makar neki tvrde da je direktor Svetina već navukao Zdravkov bijes, kao malo se isuviše osamostalio…

Hajduk se više neće moći izvlačiti stalno na pojavu Zdravka Mamića, a najveći teret će podnijeti Hrvatski nogometni savez koji ostaje bez glavnog ideologa, kreatora i zagovornika dosadašnjeg stanja koje je mnoge i gorljive navijače otjeralo od reprezentacije.

Ajde, Damir Mišković već je nekoliko puta pokazao snagu, no sad je neće morati ni pokazivati. On se jednostavno svojim sposobnostima nameće tu kao nekakvo logično rešenje.

Bez Mamića, a s Mamićem u primislima, biti će to prva faza u našem nogometu nakon ove presude. Tko će mu prvi okrenuti leđa?

Facebook Comments

Loading...
DIJELI