SRPSKI RUKOMETAŠI OBRUŠILI SE NA IZBORNIKA: ‘Bio je pijan svaku večer, nije znao ni gdje igramo’

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Cvetković krivi igrače i govori da su lumpali po Hrvatskoj, a oni kažu, pak, da se on "ubijao" u alkoholu

Sukob rukometaša i izbornika Srbije nastavlja se nakon što je u javnost procurio Cvetkovićev izvještaj s Eura u Hrvatskoj. Naime, u njemu on izravno krivi rukometaše za neuspjeh, piše da su lumpovali u klubovima o kupili karte za povratak i prije kraja prvog kruga.

ukometaši su nakdandno izjavili da ništa od toga nije istina, ali čini se da to nije bilo dovoljno jer su sada poslali zajedničko priopćenje, koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani prijatelji rukometa i ljubitelji sporta,

protekla dva dana bez ikakvog smo razloga stavljeni na stup srama “zahvaljujući” “izborniku” Jovici Cvetkoviću, koji je iznio niz neistina na naš račun. Došlo je vrijeme da i mi progovorimo.

Odgovorno, sportski i moralno tvrdimo da je svaka riječ izrečena od strane Cvetkovića notorna laž.



Krenimo od osnovnog, informiranosti! Zar je moguće da izbornik jedne zemlje ne zna u kojem mu klubu igraju igrači?! Zar je moguće da je izbornik pitao kapetana, Žarka Šešuma, kako je u Löwenu ne znajući, naravno, da on već četiri godine igra u Göppingenu! Zar je moguće da izbornik postavi pitanje reprezentativcu Bogdanu Radivojeviću: ‘Gdje si sad, mali?’, aludirajući na klub u kojem igra, jer, naravno, to tek nije znao? Zar je moguće da izbornik ode u Skoplje obaviti razgovor s Alemom Toskićem, a on igra u Velenju?

Nakon toga nas valjda nije trebalo začuditi što nije znao 85 posto protivničkih igrača.

Što ćemo s činjenicom da na 86 posto treninga nije ni bio? Kada je i došao, pušio je u dvorani u kojoj smo trenirali! U trenirci s grbom Srbije! Na pišenje u svlačionici, prije svake utakmice, već smo navikli, to nije ništa novo…

Nijednom tijekom Europskog prvenstva izbornik nije putovao s momčadi autobusom, već privatnim vozilom. Nije se znalo kad su doručak ili večera, kad se kreće iz hotela….

Za sedam dana u hotelu račun je bio 1.200 eura samo za alkohol, pa i ne čudi što je izbornik svaku večer bio u alkoholiziranom stanju. Sve je kulminiralo kada je u takvom stanju vodio utakmicu protiv Bjelorusije, a pod utjecajem alkohola je napao i udario potpredsjednika Saveza, Dragana Škrbića. Da, to je istina! Igrači su bili prisutni, razdvajali su i smirivali strasti.

U najmanju ruku sramotno je i ružno da svoje neznanje, nered i skandale Jovica Cvetković pravda preko naših leđa. Nitko od nas nije išao na izlet, nego na Europsko prvenstvo da se časno i pošteno, kao i uvijek, borimo za svoju zemlju.

Naša je dužnost ovo reći jer javnost koja je uz nas i kad pobjeđujemo i kad gubimo mora znati istinu! Mi prihvaćamo naše greške, ali nemamo razloga lagati i izmišljati, mi se ne skrivamo: pobjedu slavimo, poraze priznajemo.

Sportski pozdrav,
reprezentativci Srbije!”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI