Srpski nogometaš klanja se Niki Kovaču: ‘Plakao je, to je dobar čovjek!’

screenshot

Hrvatu komplimenti stižu sa svih strana

Niko Kovač u finalu Kupa pobijedio je Bayern, svoj budući klub, te se tako u stilu oprostio od Eintrachta. Ante Rebić u spektakularnoj pobjedi pomogao mu je s dva gola, ali i Mijat Gaćinović koji je u sudačkoj nadoknadi postavio konačan rezultat 3:1 nakon sprinta od 70 metara.

On je njemački trener. To bih ja tako rekao. Nije mentalitetom s naših prostora”, kazao je Gaćinović, srpski nogometaš, za MozzartSport.

Kod Kovača se puno radi. Puno se trči, ali ne onako na ‘suho’, nego na utakmicama. Puno je tu sprinteva. Teški treninzi… Uvijek prvi dođe na stadion i stvarno je tamo cijeli dan, spava na stadionu. Nogometom je zaluđen, milijun posto je u tome. Nije slučajno trener Bayerna. Čuo sam priču da je prošlo ljeto imao ozbiljne ponude iz Njemačke i da to nije bio Bayern. I da je on na to rekao da čeka baš Bayern. I sada će biti trener jednog od najvećih klubova na svijetu.”

Prisjetio se i početaka svog odnosa s Kovačem:

Odmah je pokazao da vjeruje u mene. Kod prošlog trenera sam bio zamjena, nisam puno igrao, ali Niko je došao, a ja sam dan ranije saznao da imam mononukleozu. Nisam znao koliko dugo neću igrati, a on mi je rekao: ‘Znam da si bolestan. Gledao sam neke tvoje utakmice, ozdravi, cijenim te kao igrača, imaš nešto što ovi domaći nemaju. Kada se vratiš, kod mene ćeš igrati.’ Sad ja nisam znao, nisam nikad prije vidio tog čovjeka u životu, trebam li mu vjerovati ili ne… Nisam znao ništa o njemu, ali stvarno kada sam se vratio, bio sam ‘napaljen’ da mu se dokažem. Izjavio je da sam tehnički najbolji igrač u klubu. Svima je bilo čudno. Drago mi je da sam mu vratio ukazano povjerenje. Nije slučajnost da ide u Bayern, vrhunski je profesionalac. Prije svega dobar čovjek. To je taj odnos kada vam igrači vrate kako smo mi njemu vratili u tom finalu. Bilo je nevjerojatno, plakao je poslije utakmice.”



Facebook Comments

Loading...
DIJELI