SPUŠTANJE NA TLO: Baš kad je Hajduk osjetio nadu u napredak demoralizirajući debakl u Gorici

hnk hajduk

U utakmici 31. kola Prve HNL Gorica je na svom stadionu pobijedila Hajduk sa 3-0 (2-0) i time maksimalno zakomplicirala borbu za treće mjesto.

Nogometaši Gorice po drugi su put ove godine slavili su u susretima s Hajdukom, kojeg su pobijedili i u 4. kolu na Poljudu sa 2-0, dok dok su preostala dva prvenstvena susreta završila bez pobjednika.

Ovom pobjedom Gorica sa 49 bodova zauzima peto mjesto sa samo bodom manje od Hajduka i trećeplasiranog Osijeka koji u 19 sati na Gradskom vrtu dočekuje Dinamo.

Pobjednik dvoboja mogao je biti riješen već u prvih 15 minuta u kojima su domaćini stvorili tri izrazite prigodne za pogodak od kojih je onu u 11. minuti iskoristio Miya i doveo domaće u vodstvo.

Do kraja poluvremena Hajduk je imao terensku inicijativu ali nije stvorio niti jednu izrazitu prigodu za postizanje gola. U sučevoj nadoknadi Tudor u šesnaestercu neoprezno ruši Lovrića, a najstrožu kaznu u vodstvo domaćih od 2-0 pretvara Poljak Zwolinski.



U prvoj akciji u drugom poluvremenu Miya koristi zbunjenost u obrani gostiju i iz blizine u 47. minuti postiže svoj drugi gol kojim je potvrdio zasluženu pobjedu Gorice.

Hajduk je i drugom dijelu utakmice imao više loptu u svom posjedu, ali su domaćini iz kontranapada stvorili nekoliko izglednih prigoda iz kojih su mogli “majstorima s mora” nanijeti i uvjerljiviji poraz.

Najbliže pogotku gosti su bili u 62. minuti kada je oštar udarac Stanka Jurića sa udaljenosti od 20-ak metara zaustavila stativa.

Susret je odigran na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, a sudio je pred 1.200 gledatelja Batinić iz Osijeka.

Strijelci: 1-0 Miya (11), 2-0 Zwolinski (45pen), 3-0 Miya (47)

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI