Španjolci gaze, Njemačka parirala samo prvo poluvrijeme

wikipedia

Otpor žilavih Nijemaca slomio je Marc Gasol pogodivši tri trice u posljednje dvije minute treće četvrtine, nakon kojih je Španjolska povela sa 65-53

Košarkaši Španjolske pobijedili su u utorak reprezentaciju Njemačke sa 84-72 (16-19, 18-14, 31-20, 19-19) i postali prvim polufinalistima ovogodišnjeg EuroBasketa, čija se završnica igra u istanbulskoj Sinan Erdem Areni.

Njemačka je odlično otvorila utakmicu i tijekom prve četvrtine imala prednost od devet koševa (11-2), ali se Španjolska brzo oporavila od lošeg početka i do kraja prve dionice uhvatila priključak. Na poluvremenu su aktualni europski prvaci imali jedan poen prednosti (34-33), a otpor žilavih Nijemaca slomio je Marc Gasol pogodivši tri trice u posljednje dvije minute treće četvrtine, nakon kojih je Španjolska povela sa 65-53 i do kraja utakmice održavala stečenu prednost.

Mlađi Gasol utakmicu je završio sa 28 koševa, 10 skokova i četiri asistencije. Pau Gasol je ubacio 19 poena, a Sergio Rodriguez uz 11 koševa imao i sedam asistencija. Kod Nijemaca najbolji je bio Denis Schroeder sa 27 poena i osam asistencija, a Daniel Theis je postigao 15 koševa.

Španjolska je deseti puta zaredom izborila mjesto u polufinalu EuroBasketa, a za finale će se boriti u četvrtak, 14. rujna, protiv boljeg iz četvrtfinalnog dvoboja Slovenije i Latvije, koji započinje u 20.30 sati.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI