Slaven Bilić preuzima klupu europskog velikana

wikimedia commons

E, to bi bio posao! Klupa škotskog Celtica postat će slobodna nakon što se završi ova nogometna sezona. Trenutni menadžer slavnog kluba je Neil Lennon, no on je na tu ulogu postavljen samo privremeno, u svojstvu “interim menadžera”, kako to običavaju reći u engleskom govornom području.

Kandidata za mjesto stalnog prvog trenera ima nekoliko, a čini se kako najbolje kotira Slaven Bilić. Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije već je tri mjeseca bez posla nakon kraha njegovog dijela projekta u saudijskom Al Ittihadu. Nekadašnji trener West Hama tako bi se još jednom vratio na Otok, na kojem je i kao igrač i kao trener imao niz uspješnih trenutaka.

Engleski BBC već piše kako su se pregovori započeli i kako je Bilić izrazio želju da dođe trenirati Celtic. Privlače ga njegova povijest ali i ambicija koja bi ponovo, njegovim dolaskom mogla postati velika i u europskim okvirima.

Razmatrala se opcija i da “Super Slav” preuzme kormilo škotske reprezentacije, ali je on tu mogućnost odbacio pošto bi više volio raditi u klubu, na dnevnoj bazi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI