SKANDAL U NK ZADRU! Poručili građanima: ‘Ne treba vas biti briga na što se troši vaš novac’

nk zadar

Da nema građana, novca ne bi ni bilo

NK Zadar potresa afera, a sve su pokrenuli šefovi skandaloznom izjavom da građane ne treba biti briga na što troše njihov novac.

“Nogometni klub Zadar posluje netransparentno. Jedini je to razuman zaključak nakon vrlo zbunjujućeg i nepotpunog odgovora kojega smo dobili s adrese na Stanovima”, stoji u tekstu na portalu ZDnews.hr, koji je naslovljen: “Za ne povjerovati! NK Zadar poručio građanima Zadra: “ne treba vas zanimati kolike su naše plaće i na što se troši vaš novac”…

To su, prema pisanju spomenutog portaa, poručili čelnici kluba, koji tvrde da javnost ne treba biti briga kolike su šplaće djelatnika kluba, točnije, ne treba ih biti briga kako troše novac koji Grad Zadar, kao većinski vlasnik dionica kluba, redovno uplaćuje u njihov proračun.

Autor u nastavku piše:

“Zadarski trećeligaš, tako, javnosti sada i službeno taji odgovore na konkretna pitanja. Zvuči nevjerojatno, ali novac kojim svi građani grada Zadra financiraju Nogometni klub Zadar danas je proglašen ‘klupskom tajnom’. Iako postoje ozbiljne indicije kako pojedini klupski djelatnici na različite načine primaju od kluba grabe znatna financijska sredstva, za sada nemamo točne i službene informacije. Međutim, posredstvom Povjerenice za informiranje, Anamarije Muse, pokušat ćemo doći do istih isplate te ćemo ih, čim ih dobijemo, objaviti kako bi zadarska javnost znala na što se troši njihov novac.”



Spomenuti portal klubu je poslao i upit, na koji su dobili ovakav odgovor:

“Ugovori djelatnika Nogometnog kluba Zadar s.d.d., kao i plaće istih, sukladno Statutu Kluba, smatraju se poslovnom tajnom te Vam navedene podatke ne možemo dostaviti. Iako to nismo obvezni, jer NK Zadar s.d.d. nije na popisu tijela javne vlasti na koje se odnosi Zakon o pristupu informacijama, (http://tjv.pristupinfo.hr/), kao znak dobre volje možemo Vam dostaviti sljedeće: Radnu zajednicu Nogometnog kluba Zadar s.d.d. trenutačno čini 20 ljudi, od čega je 13 trenera u Školi nogometa i prvoj momčadi: Josip Bilaver, Josip Butić, Zoran Erlić, Alen Glavić, Ivan Grgurović, Mario Grgurović, Luka Hoti, Zvonimir Jurić, Damir Pankasz, Josip Petani, Igor Škorput, Želimir Terkeš i Damir Čačić, koji je ujedno i direktor Škole nogometa, zatim fizioterapeut Dino Mrkić, Gordana Babin (računovodstvo), Đuro Gašparić i Miro Pešut (domari), Radojka Munjas (spremačica), Roman Morović (voditelj odnosa s javnošću) i Svetko Ćustić (direktor)”, stoji u odgovoru kluba, međutim, Statut kluba nije objavljen na službenim web stranicama tako da uvid u navedene podatke nije moguće provjeriti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI