Senzacionalni Čilić ‘razmontirao’ iznenađenje turnira i ušao u finale Australian Opena

screenshot

Čilić je postao prvi Hrvat u finalu Australian Opena te stigao do najboljeg rakinga karijere

Marin Čilić plasirao se u finale Australian Opena nakon fantastične igre i pobjede nad senzaciom prvog ovogodišnjeg Grand Slam turnira Kyela Edmunda. Najbolji hrvatski tenisač Britanca je svladao s 6-2, 7-6 i 6-2 nakon dva sata i 20 minuta igre.

U prvom setu hrvatski je tenisač uzeo servis Britancu za 4-2, a onda još jednom i okončao ga u svoju korist nakon 36 minuta igre. Edmund je u prvom setu zatražio liječnički time-out koji je potrajao osam minuta.

U drugom setu Edmund pronalazi svoju igru, vrši pritisak svađajući se sa sucem, no ni jedan tenisač ne gubi svoj servis i set odlazi u tie break gdje je opet bolji hrvatski tenisač.

U trećem setu je hrvatski tenisač Edmundu uzeo servis dva puta i došao do svog trećeg grand slam finala.

Čilić je s Edmundom, 49. tenisačem na ATP ljestvici, prije ovog meča igrao jednom, prošle godine u drugom kolu turnira Masters 1000 serije u Šangaju i tada je slavio.



Čiliću je ovo treće finale grand slam turnira nakon što je 2014. osvojio US Open i prošlogodišnjeg finala u Wimbledonu.

U borbi za svoj drugi grand slam naslov Čilić će se boriti protiv boljeg iz ogleda između drugog tenisača svijeta Švicarca Rogera Federera i još jednog iznenađenja na ovom turniru Južnokoreanca Hyeon Chunga koji je na rasporedu sutra.

Također valja istakuti kako će Marin ovim rezultatom od ponedjeljka biti treći tenisač svijeta. Naime, novih 500 bodova lansiralo će ga sve do trećeg mjesta na ATP ljestvici, i tako bi preskočio Thiema, Zvereva i Dimitrova i došao odmah iza dvojca Nadal – Federer. Španjolac (1) i Švicarac (2) ostat će na svojim pozicijama bez obzira na rasplet završnice u Melbourneu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI