SENZACIJA U OSIJEKU! Odlični Draganja i Mektić svladali favorizirane Španjolce u pet setova za 2:1 Hrvatske

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvati su odigrali maestralan meč i slavili nakon pet setova sa 6-7, 7-6, 7-6, 2-6, 6-4.

Nakon drugog dana prvog kola Davis Cupa Hrvatska ima prednost od 2:1 u ukupnom rezultatu. Senzaciju su kreirali Marin Draganja i Nikola Mektić u parovima protiv favoriziranog španjolskog para Felician Lopez/Marc Lopez. Hrvatski par je u posljednje četiri godine odigrao tek jedan meč zajedno i izgubio, ali ipak je uspio protiv aktualnih osvajača Roland Garrosa upisati možda i najnevjerojatniju pobjedu u povijesti hrvatskog tenisa.

Hrvati su odigrali maestralan meč i slavili nakon pet setova sa  6-7, 7-6, 7-6, 2-6, 6-4.

U prvom setu bilo je čak šest breakova, a hrvatski par je ispustio prednost od 4-2. Španjolci također nisu briljirali, ali su ipak na kraju u tie-breaku osvojili prvi set.

No, Draganja i Mektić su pokazali da nisu baš takvi autsajderi u ovome meču. U drugom setu su poveli s 4:2, ali su u osmom gemu ispustili prednost. U novom tie-breaku hrvatski par je vodio s 5-2, a nakon toga su izgubili četiri poena za redom. No, spasili su set-loptu Španjolaca i na kraju iskoristili svoju drugu priliku za izjednačenje u setovima.

Treći set je bio potpuno izjednačen do tie-breaka. Španjolci su prvi stekli prednost, ali Draganja i Mektić su se brzo vratili. Feliciano Lopez napravio je dvostruku kod 5-5 i dao je šansu hrvatskom paru koji ju je i iskoristio za 2:1 prednost.



U četvrtom setu španjolski prezimenjaci su dva puta breakali servis Hrvata i meč je otišao u peti, odlučujući set. U zadnjoj dionici meča Hrvati stižu do prednosti zahvaljujući dvostrukim pogreškama Feliciana Lopeza i to već u prvom gemu. Imali su dvije prilike za dupli break i vodstvo od 3:0, a pri rezultatu od 4:2 Španjolci su uspjeli spasiti dvije break lopte.

I onda je nastupila apsolutna euforija. Nikola Mektić je servirao pri rezultatu 5:4 i nakon četiri sata i 23 minute donio je pobjedu Hrvatskoj.

U nedjelju na teren prvi izlazi sjajni Franko Škugor koji će izaći na megdan Agutu, a ako on podbaci Ante Pavić će morati spašavati plasman Hrvatske protiv Buste.

U slučaju da Hrvatska prođe Španjolsku u drugom kolu Davis Cupa čeka ih reprezentacija Srbije, a kakav će to tek biti spektakl.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI