ŠARIĆU NE GINE TITULA ‘ROOKIEJA’ GODINE: Prvi favorit je otpao, a evo koji su mu košarkaši najveća konkurencija

Jesse D. Garrabrant

Šarić ima sjajnu priliku za osvajanjem titule novaka godine, igra u prvoj petorki Philadelphije koja je ove sezone u dobroj formi, ali Dario ima jaku konkurenciju.

Španjolac Pau Gasol bio je prvi, a Dario Šarić mogao bi biti drugi europski NBA ‘rookie’ godine. Prije 15 godina španjolski košarkaš je odigrao svoju debitantsku sezonu za Memphis Grizzlies uz prosjek od 17.6 koševa i 8.9 skokova po utakmici. Ove sezone hrvatski košarkaš, Dario Šarić, mogao bi postati drugim Europljaninom s titulom novaka godine, nakon što je trenutno najbolji ‘rookie’ Joel Embiid saznao da neće igrati do kraja sezone.

Šarić u veljači ima impresivnu statistiku od 17 koševa i 7.9 skokova i igra sve bolje otkako je u prvoj petorici Philadelphije. Embiid koji je drži prosjek od 20.2 koša po utakmici uz 7.8 skokova, ponovo je ozlijeđen i neće ga biti do kraja sezone, a već je do sada propustio 14 utakmica, odnosno, skupio ih je svega 31. Američki NBA novinar, Steve Aschburner tvrdi kako Embiid nema šanse za osvajanjem titule novaka godine s tako malo utakmica, a Šarić je uz njega, za sada, jedini ‘rookie’ koji zabija u prosjeku više od deset koševa po utakmici Šarić ih ima 11.2.

“Osjećam se užasno, Joel je moj prijatelj i žao mi je što neće igrati ostatak sezone, imao je sjajnu godinu”, kazao je Šarić.

Glavni konkurenti

Šarić ima sjajnu priliku za osvajanjem titule novaka godine, igra u prvoj petorki Philadelphije koja je ove sezone u dobroj formi, ali Dario ima jaku konkurenciju. U igri su još četvorica sjajnih košarkaša, Buddy Hield iz Sacramenta, Marquese Chriss iz Phoenixa, Malcolm Brogdon iz Milwaukeeja i Knicksov Willy Hernangomez.



Pa krenimo redom. Buddy Hield, krilo Sacramenta ove sezone već je izabran za novaka mjeseca Zapadne konferencije dok je igrao za Pelicans. Danas u redovima Sarcamenta igra dobro, u prve tri utakmice, otkako je ‘tradean’ za Cousinsa, ubacivao je 16.3 koša po utakmici, a ukupan prosjek mu je 8.8 koša i tri skoka.

Nadalje, Marquee Chriss, krilni centar Phoenixa, sklon je oscilacijama i nema standardnu minutažu. U prosjeku ubacuje 7.9 koševa i grabi 3.6 skokova, ali ima ogroman potencijal i može eksplodirati, pa nije uzalud bio osmi izbor na drafu.

Malcolm Brogdon, play/bek šuter Milwaukeeja, igra na obje pozicije i sve do veljače bio je drugi ‘rookie’ po prosjeku. Trenutno je na 9.7 koševa po utakmici i ima 2.6 asistencija. Ove sezone ostvario je i ‘triple-double’ protiv Chichaga kada je ubacio 15 koševa, 12 puta je asistirao i ugrabio 11 skokova.

Knicksov centar, Willy Hernangomez za sada je najmanji problem za Šarića, on pak ubacuje 6.8 koševa i grabi 6.1 skok po utakmici, ali u veljači ima dobar nešto bolji prosjek od 10. 7 koševa i 9.5 skokova i ima najbolji šut iz igre među novacima, 57.1 posto.

Sve u svemu, jaka je to konkurencija, ali nastavi li Šarić s dobrim igrama u prvoj postavi Philadelphije gotovo sigurno uzima titulu ‘rookieja’ godine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI