SAMMIR SLUČAJNO OTKRIO KOLIKO ZARAĐUJE: Cifre su perverzne, samo za potpis ugovora ‘digao’ je preko milijun eura

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Kako je kazao direktor kluba Tomislav Svetina, Sammir je potpisao na tri godine, a nogometaš je onda slučajno otkrio i financijske detalje.

Čistom nepažnjom bivši reprezentativac hrvatske, naturalizirani brazilski nogometaš, Sammir, otkrio je vrijednost svojeg novog ugovora s Dinamom. Kako je kazao direktor kluba Tomislav Svetina, Sammir je potpisao na tri godine, a nogometaš je onda slučajno otkrio i financijske detalje.

Sammir će zarađivati 20 tisuća eura mjesečno ili drugim riječima 240 tisuća eura godišnje, a to je zapravo nešto manje od onoga što zarađuje mađarski napadač u Hajduku, Marko Futacs. No, Sammir će prema najnovijem ugovoru s Dinamom dobiti jednokratnu bruto naknadu u iznosu od 1.26 milijuna eura, a u dvije rate (prva je 15. ožujka, a druga 15. lipnja) dobit će dodatnih 510 tisuća eura.

Odnosno, Sammir bi u polusezoni koja predstoji trebao dobiti, bespovratnih, 1.77 milijuna eura. Ako se u obzir uzme to da je Sammir potpisao na tri godine, trebao bi sve skupa zaraditi oko 720 tisuća eura kroz taj period i to bez već spomenutih dodatnih naknada, a s njima bi pak ukupna zarada dosegnula iznos od 2.49 milijuna eura. To ipak znači kako bi naturalizirani Brazilac trebao zarađivati oko 830 tisuća eura godišnje. Sve su svemu cifre su ipak malo perverzne za hrvatske prilike, da se tako izrazimo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI