RIJEKA U TEŠKOJ KRIZI Kome će prvom puknuti film, Keku ili Miškoviću?

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nije jednom tijekom ove sezone trener Matijaž Kek upozoravao predsjednika Miškovića i upravu Rijeke da je momčad nedovoljno snažna za izazove i klupske ciljeve

Treneri još uvijek više znaju od predsjednika klubova. Epilog je to recentnog poraza Rijeke u Europskoj ligi, neugodnih 1-4 protiv bečke Austrije do kraja je raskrinkao ipak improviziranu i sklepanu Rijeku, za razliku od Rijeke godinu dana prije koja je bila moćnija, bolja i opasnija. Jednostavno, bolje složena, s jačim nogometnim tipovima. Koji su prodani…

Nije jednom tijekom ove sezone trener Matijaž Kek upozoravao predsjednika Miškovića i upravu Rijeke da je momčad nedovoljno snažna za izazove i klupske ciljeve.

Mišković je lakonski odgovarao na Kekove prozivke:

Da, vidim da se Rijeka raspada”.

Govorio je to još dok je Rijeka dobro durala. Sad tako nešto ne smije reći jer bi Mišković bio predmet sprdnje. Rijeka je protiv bečke Austrije izgledala jadno i otužno, pokazujući sve svoje limite, igračke, kvalitativne. Zapravo, momčad je potvrđivala istinu o sebi, istinu koju je Kek stalno isticao.



Današnja Rijeka već je izgubila naslov kojeg je stekla u prošlom prvenstvu, za Europsku ligu dobro odradila kvalifikacije, čak i odigrala pokoju dobru utakmicu s nesretnim završetkom, no ovo nitko, takav debakl, nitko nije očekivao.

Osim možda Matijaža Keka, zato je i stalno slao upozorenja. Kao svjetionik pomorcima na brodovima. Mišković to nije vidio i momčad se nasukala, opasno nagnula, te će početi tonuti ako se ne pokrpaju rupe.

Pitanje je i koliko će Kek dugo izdržati u toj igri zapomaganja i neshvaćanja. Možda će ovo biti kap koja će preliti čašu, Kekovu ili Miškovićevu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI