Rijeka slavila na Rujevici protiv Velšana, ali se pošteno ispromašivala

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Uzvratni susret je 18. srpnja u Oswestryju.

Hrvatski nogometni prvak Rijeka otvorio je natjecanje u kvalifikacijama Lige prvaka pobjedom na Rujevici protiv velškog prvaka The New Saintsa 2-0 načinivši veliki korak prema plasmanu u 3. pretkolo.

Rijeka je dominirala cijeli susret i mogla je uvjerljivije slaviti, a golove su postigli Josip Mišić (4) i Florinentin Matei (68).

Uzvratni susret je 18. srpnja u Oswestryju.

Posljednji put elitno nogometno natjecanje “Starog kontinenta” u Rijeci se igralo prije točno osamnaest godina kada je Rijeka u dvije utakmice ispala od beogradskog Partizana (1-2, 0-3).

Ovoga puta prva prepreka na putu do Lige prvaka je velški prvak The New Saints koji je u prvom pretkolu teškom mukom izbacio gibraltarsku Europu.



The New Saintsi su najtrofejniji velški sastav sa rekordnih 11 titula prvaka. Međutim, dodajmo kako vodeći velški klubovi nastupaju u engleskim ligama. U Premiershipu nastupa Swansea City, u Championshipu Cardif City, a u nižim ligama Newport County, Wraham…

TNS je osvojio naslov velškog prvaka posljednjih šest godina i svaki put zapeo u 2. pretkolu LP. Izbacivali su ih danski Midtjylland, švedski Helsingborgs, poljska Legia, slovački Slovan iz Bratislave, te mađarski Videoton i ciparski APOEL. Samo jednom su stigli do trećeg pretkola Lige prvaka i to 2010. kada ih je zaustavio Anderlecht s dvije pobjede (3-1, 3-0).

Inače, Rijeka je sjajno ušla u susret i već u četvrtoj minuti je povela golom Josipa Mišića iz slobodnog udarca. Mišić je sa 17 metara prebacio živi zid i lijepo zabio za 1-0. Nisu Riječani mogli poželjeti bolji početak susreta.

No minutu kasnije sjajnu priliku je imao Alexander Gorgon koji je izbio sam pred Paula Harrisona, ali je vratar velškog sastava odlično obranio. Zicer je imao i Gavranović u 42. minuti. Driblingom se oslobodio dvojice Velšana i izašao sam pred vratara gostiju. No Harisson je s par metara skinuo i taj udarac.

Gosti u prvih 45 minuta nisu niti jednom zaprijetili domaćim vratima.

Rijeka je u nastavku susreta podigla ritam i u 68. minuti je stigla do drugog gola. Nakon brze akcije Ristovski je s krila ubacio, a Matei ostao sam na drugoj vratnici i zabio za 2-0. Do kraja susreta Rijeka je imala još jednu sjajnu priliku, no Vešević je u 90. minuti loše reagirao. Velšani su u samoj završnici susreta imali prvu i jedinu priliku, opasno je zaprijetio Quigley ali je njegov udarac završio pored gola.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI