Rijeka pregazila „Svece“ iz Walesa, Kek najavio kako zna kako će preko Red Bulla

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Za riječku momčad dva gola je zabio Gavranović, a Matei, Gorgon i Ristovski po jedan

Hrvatski prvak Rijeka lako je prošla u treće pretkolo Lige prvaka pobijedivši velški The New Saints s ukupnih 7:1. Nakon pobjede u Walesu od 2:0, Rijeka je na Runjevici pregazila velškog prvaka s 5:1.

Za riječku momčad dva gola je zabio Gavranović, a Matei, Gorgon i Ristovski po jedan.

Od prve minute nametnula se Rijeka, ali stvorila je tek dvije, tri šanse u prvih 45 minuta. Matei je pred kraj prvog dijela sjajno odigrao s Heberom i konačno probio dvostruki blok domaćina. Rano je mijenjao Matjaž Kek, je li bio nezadovoljan s Vešovićem ili ga je htio odmoriti, ne znamo, ali Rijeka je proigrala nakon što je on izašao.

Gavranoviću su trebale dvije minute za gol, pogodio je i Gorgon, i to prekrasno, u bombetinu u rašlje. Ristovskom je bilo dosta asistencija pa je i on zabio čime je Rijeka u 10 minuta Velšanima zabila triput. Priču je završio Gavranović deset minuta prije kraja. Lijepu Rijekinu priču u Europi nije pokvarila ni sekunda dekoncentracije i gol koji je primila u 69. minuti.

U ovakvim utakmicama najvažnije je proći dalje, zabili smo neke lijepe golove i vratili Gavranovića poslije te ozljede čime sam zadovoljan. Sigurno će u subotu protiv Rudeša priliku dobiti neki igrači koji nisu imali veliku minutažu dosad – rekao je za Radio Rijeku Matjaž Kek, pa se okrenuo novom europskom suparniku – Salzburgu: „Pratit ćemo njihovu utakmicu, ali već znamo kako će igrati. Već sada mogu reći da su jedna izuzetno atraktivna momčad, gušt ih je gledati, taj njihov presing i juriš, bit će to jedan novi izazov za nas. Slovenski trener za kraj je dodao… „ Moramo vidjeti kakve je posljedice ostavila ova umjetna trava, regenerirati se i spremno dočekati Rudeš jer su pobjede najbolji lijek za sve. Probleme već imaju Vešović, Mišić i Heber, Bradarić ima crveni karton i sad nam je najbitnije da budemo spremni za subotu“, zaključio je Kek.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI