Rijeka na korak do Lige prvaka! Mogući protivnici nude veliki optimizam!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka je uz dosta sreće izborila 4.pretkolo jer su suci poništili čak dva gola gostima od kojih je jedan bio potpuno regularan.

Nogometaši Rijeke su u play-offu Lige prvaka nakon što su na Rujevici u uzvratu trećeg pretkola sa Salzburgom odigrali 0:0. U Austriji je bilo 1:1 pa su Riječani izbacili austrijskog prvaka zbog gola u gostima.
Prolaskom Austrijanaca momčad Matjaža Keka osigurala je i nastup u grupnoj fazi Europske lige. Rijeka je tako zaradila 50 milijuna kuna te ima priliku prvi put u klupskoj povijesti izboriti Ligu prvaka i zaraditi više od 100 milijuna kuna.
U uzvratnoj utakmici Rijeka je bila puno lošija nego u prvoj utakmici, ali je uz dosta sreće i sudačku pomoć stigla do velikog uspjeha. Salzburg je zabio dva gola, ali su oba poništena. I dok je prvi gol Dabbura u 34. minuti opravdano poništen zbog zaleđa, pogodak Yaba u 55. minuti bio je regularan, no pomoćni sudac je pogrešnom odlukom spasio Riječane.
Nakon akcije po desnoj strani i udarca Minamina lopta je stigla do Yaba koji ju je s pet metara proslijedio u praznu mrežu. Slavili su austrijski igrači i navijači nekoliko sekundi, a onda je njihovo slavlje prekinuo sudac koji je dodijelio loptu Riječanima jer je smatrao da je Yabo u zaleđu. Međutim, pomoćni sudac, kojeg su Austrijanci nakon što je poništio gol žestoko izvrijeđali, nije vidio da je najbliži riječkom vrataru bio Ristovski koji je ostao ležati na desnoj strani.
Rijeka je imala tek jednu veliku priliku, deset minuta prije kraja je Gorgon nakon fantastičnog prodora Ristovskog s deset metara poslao loptu na tribine umjesto u prazan gol.
Austrijanci su imali više opasnijih napada od Rijeke, Berisha je bio nezaustavljiv i najbolji igrač na travnjaku, no Riječani su na krilima raspoloženog vratara Sluge i osam tisuća navijača nekako prošli dalje.
Rijeka je imala tek jednu veliku priliku, deset minuta prije kraja je Gorgon nakon fantastičnog prodora Ristovskog s deset metara poslao loptu na tribine umjesto u prazan gol.
Ždrijeb play-offa je u petak.Rijeka u play-offu neće biti nositelj, kao što nije bila ni u trećem pretkolu. Potencijalni suparnici su danski prvak Kopenhagen, grčki Olympiakos, škotski Celtic, ciparski APOEL ili slovenski Maribor.

Prve utakmice play-offa igrat će se 15. i 16. kolovoza, a uzvrati su tjedan dana kasnije

potencijalni suparnici Rijeke su

Facebook Comments

Loading...
DIJELI