Raspisana tjeralica za Mamićem!

screenshot

Županijski sud u Osijeku izdao je nalog za raspisivanje tjeralice protiv bivšeg čelnika NK Dinama Zdravka Mamića kojem je Optužno vijeće tog suda 21. svibnja odredilo istražni zatvor.

U ponedjeljak će Ministarstvu pravosuđa dostaviti svu potrebnu dokumentaciju radi pokretanja postupka Mamićeva izručenja iz BiH.

Podsjećamo kako je 21. svibnja potvrđena drugu USKOK-ovu optužnicu protiv Zdravka Mamića i još šestorice okrivljenika. Tužiteljstvo ih tereti da su u sklopu zločinačkog udruženja klub oštetili za oko 200 milijuna kuna, a protiv Zdravka Mamića tada je određen i istražni zatvor.

Sud je u petak zaprimio rješenje predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse kojim je kao neosnovan odbijen zahtjev optuženika Marija Mamića i Nikkyja Arthura Vuksana za izuzećem predsjednika osječkog Županijskog suda Zvonka Vrbana u postupanju u ovom predmetu, pa su se stekli procesni uvjeti da se nastavi s radom po potvrđenoj optužnici, izvijestili su sa Županijskog suda.

Sutkinja Azra Salitrežić, koja je bila zadužena za ovaj predmet, je 6. lipnja Uredu predsjednika suda podnijela zahtjev za njenim otklonom s ovog slučaja, pa je predsjednik Županijskog suda 7. lipnja prihvatio zahtjev “iz razloga što je dala valjane argumente za svoj otklon, sve u svrhu izbjegavanja svake sumnje u neovisnost i nepristranost u odlučivanju navedene sutkinje u tom kaznenom predmetu”.



Predsjednik suda je potom naložio administratoru e-spisa da ponovi automatsku dodjelu tog kaznenog predmeta, kako bi algoritam nasumce spis dodijelio u rad drugom sucu. Elektronskim putem je određen da će novi sudac biti Davor Mitrović koji je zaprimio kazneni spis i odmah izdao nalog za raspisivanje tjeralice protiv prvooptuženog Zdravka Mamića, kojemu je Optužno vijeće 21. svibnja odredilo istražni zatvor.

U daljnjim radnjama u ponedjeljak, 10. lipnja 2019., osječki Županijski sud dostavit će svu potrebitu dokumentaciju Ministarstvu pravosuđa radi pokretanja postupka Mamićeva izručenja, izvijestio je glasnogovornik Županijskog suda Miroslav Rožac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI