Prva pobjeda Medveščaka u drugoj fazi

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Bio je to dvoboj momčadi koje su u prva dva kola doživjele dva poraza

Hokejaši Medveščaka slavili su na gostovanju u Innsbrucku sa 5-3 (1-1, 3-2, 1-0) te u 3. kolu druge faze natjecanja u EBEL-u stigli do prve pobjede kojom su preskočili KAC i Innsbruck na ljestvici šest najboljih momčadi iz prvog dijela sezone.

Bio je to dvoboj momčadi koje su u prva dva kola doživjele dva poraza, a već u 2. minuti gostovanja u Innsbrucku Koskiranta je pogotkom najavio dobru večer zagrebačke momčadi. Na 1-1 izjednačio je Yogan u 15. minuti.

S dva uzastopna pogotka u drugoj trećini Cepon (22) i Olden (29) donijeli su Medveščaku vodstvo 3-1. Sedivij (30) je smanjio zaostatak domaćih na 2-3, da bi Morley (35) iskoristio igrača više i ponovno donio ‘medvjedima’ dva pogotka prednosti. Najefikansiju trećinu zaključio je Lammers (38) trećim pogotkom Innsbrucka.

Obrana Medveščaka izdržala je pritisak domaćih u trećoj dionici, a Kudelka je 40 sekundi prije sirene pogodio nebranjenu mrežu za konačnih 5-3. Uz strijelce zagrebačke momčadi iskazao se i Boivin s tri asistencije, a vratar Kevin Carr je obranio 28 od 31 udarca domaćih hokejaša.

U ostalim utakmicama 3. kola RB Salzburg je pobijedio Linz sa 9-5, a Vienna sa 4-1 nadigrala KAC.



Na ljestvici drugog dijela vodi Vienna sa 15 bodova, RB Salzburg ima 12, a treći je Linz sa 8. Četvrti Medveščak ima 3 boda, peti KAC 2, a Innsbruck je bez bodova.

Medveščak će za dva dana, u subotu (17.30 sati) ugostiti RB Salzburg u Ledenoj dvorani Doma sportova, a onda nastupa desetodnevna stanka, zbog olimpijskog turnira u Pjongčangu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI