PRILIKA KOJU MORA ISKORISTITI: Nakon ‘tradea’ turskog košarkaša, Šariću otvorena vrata prve momčadi

Jesse D. Garrabrant

Odlazak turskog košarkaša mogao bi otvoriti prostor u početnoj petorci Philadelphije za Darija Šarića.

Philadelphija je obavila razmjenu, turskog reprezentativca Ersana Ilyasovu mijenjali su za iskusnog brazilskog centra Tiaga Splittera iz Atlante i jedan izbor u drugom krugu sljedećeg drafta. Odlazak turskog košarkaša mogao bi otvoriti prostor u početnoj petorci Philadelphije za Darija Šarića.

Ilyasovi će ovo biti već šesta momčad u NBA karijeri. Sedam sezone igrao je za Milwaukee, a onda je u svega 20 mjeseci promijenio pet momčadi. Prošlu sezonu započeo je u Detroitu, a potom je nakon 52 utakmice preselio u Orlando. Ove sezone počeo je u Oklahomi da bi nakon samo tri utakmice bio razmjenjen u Philadelphiju za koju je nastupao 53 puta. Za Sixers je postigao u prosjeku 14.8 koševa, uz 5.9 skokvoa i 1.8 asistencija.

Dolazak Splittera u Philu strateški bi mogao biti dobar posao jer je iskusan, a može poslužiti i kao mentor mladim centrima Joelu Embiidu, Nerlensu Noelu i Jahlilu Okaforu. Što se tiče Okafora, on se također spominje u kontekstu ‘tradea’. Američki mediji pišu kako bi mogao preseliti u redove Chicaga, a u suprotnom smjeru bi trebao doći španjolski reprezentativac i visoko krilo Chicaga, Nikola Mirotić.

Ipak, bez obzira na tu razmjenu, Dario Šarić mogao bi završiti u prvoj petorici Philadelphije. Šarić je u dobroj formi i u posljednje tri utakmice ostvario je prosjek od 20.6 koševa, 7.4 skoka i 2.2 asistencije po utakmici.

Već u sljedećoj utakmici Philadelphija, odnosno Šarić, imat će prilike odmjeriti snage s Bojanom Bogdanovićem, ali Bobo će igrati za svoj novi klub, Washington Wizards. Utakmica se igra u noći s petka na subotu u 01:00 po našem vremenu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI