PREPAO SE? Obožavatelj četničkog koljača nije došao u Zagreb igrati protiv Dinama

FOTO: YouTube

Tako se sada na njegovoj desnoj ruci nalazi lice Momčila Đujića, zločinca iz Drugog svjetskog rata, pozntijeg pod nadimkom Krvavi pop iz Strmice.

Ognjen Vranješ, branič Anderlechta i BiH reprezentativac, poznatiji je po skandalima i lošoj igri nego uspjesima na travnjaku. Njegov klub večeras na Maksimiru igra protiv Dinama, a on ipak nije sletio u Zagreb.

Belgijski mediji tvrde kako je Vranješ u top formi, ali da u Hrvatsku nije došao jer ne želi podizati tenzije zbog nebitne utakmice. Pitate se čime bi BiH reprezentativac dizao tenzije? Prvo jer je prije osam godina s moldavskim Šerifom izbacio Dinamo u pretkolu Lige prvaka, a ispod dresa je nosio majicu Delija, navijača Zvezde.

“Majicu koju sam nosio pokazao sam kao odgovor na provokacije s tribina. Tijekom cijele utakmice skandirali su ‘Ubij Srbina’ i ‘Srbe na vrbe’. Izbacivanjem smo im dali najbolji odgovor za nekulturu i šovinizam”, kazao je tada Vranješ, čije tijelo je prekriveno tetovažama, sve jednom “genijalnijom” od druge.

Tetovirao je tako granice Republike Srpske, države u državi (BiH) iznikle na genocidu i etničkom čišćenju. Navijače Bosne i Hercegovine, koji su ga kritizirali zbog izbora takve tetovaže nazvao je bauštelcima pa izmislio još bolju, onu četničkog vojvode.

Tako se sada na njegovoj desnoj ruci nalazi lice Momčila Đujića, zločinca iz Drugog svjetskog rata, pozntijeg pod nadimkom Krvavi pop iz Strmice.



Đujić je krajem 1942. i početkom 1943. godine sa svojim četnicima klao i mučio stotine civila po selima Dalmatinske zagore: Gata, Tugare, Cista, Gornji Dolac, Zvečanje, Dugopolje, Štikovo, Maovice, Otavice, Vinalić, Kijevo i Garjak. U selu Kosovu kod Knina formirao je i sabirni logor.

Inače, nakon prve utakmice skupine protiv Dinama, belgijski mediji dali su mu najlošiju ocjenu i napisali:

“Nije pokazao pretjeranu inteligenciju – prvo kod penala, a onda i kod drugog žutog kartona.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI