Predsjednica je dala veoma zanimljivu izjavu o povratku Vatrenih na Poljud

Instagram

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović prisustvovala je procesiji u povodu proslave svetog Duje, a nakon mise i ostalih procedura, novinari su je pitali i o mogućnosti da hrvatska nogometna reprezentacija nakon dugo godina ponovo zaigra u Splitu.

“Ja se doista nadam. Voljela bih vidjeti reprezentaciju ovdje”, rekla je predsjednica i potom potvrdila dolazak na tu utakmicu.

“Više ne propuštam utakmice u Hrvatskoj hrvatske reprezentacije, rijetko idem na klupske utakmice i ako se ne ispriječi neka neodgodiva obaveza, onda ću sigurno doći”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Podsjetimo, prošloga je mjeseca održan sastanak HNS-a i predstavnika Hajduka. U ime splitskog kluba stigli su Marin Brbić, Benjamin Perasović i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, a glavna tema razgovora bila je kvalifikacijska utakmica protiv Mađarske, koja bi se, po svemu sudeći, trebala igrati u Splitu.

Hrvatska bi protiv Mađarske trebala igrati 13. listopada na Poljudu i bit će to prva utakmica reprezentacije pred splitskom publikom od 15. kolovoza 2012. godine, kada je na Poljudu gostovala Švicarska.



Hajduk je i službeno zatražio organizaciju utakmice, a Kustić je potvrdio da će do kraja godine doći u Split. Šuker je pak izjavio kako će “Hrvatska sigurno igrati na Poljudu do kraja godine”. Veliku ulogu u povratku reprezentacije u Split odigrat će i izbornik Zlatko Dalić koji je nekoliko puta rekao kako bi volio vidjeti Vatrene na Poljudu, a sada vidimo i predsjednica, međutim, Hajduk neće odustati od svojih zahtjeva.

Sada još ostaje i pitanje kako će u Hajduku reagirati na ovu sve agresivniju kampanju povratka Vatrenih na Poljud.

Podsjetimo koji su zahtjevi Hajduka:

1. Implementacija svih odredbi Zakona o sportu u rad HNS-a (na županijskoj i nacionalnoj razini) odmah i bez odgode.

2. Profesionalni angažman stranog povjerenika za suđenje (na razdoblje od minimalno 3 godine, zbog potrebe neovisne reforme sudačke organizacije i revalorizacije sudaca na svim razinama natjecanja).

3. Vraćanje Udruge klubova 1. HNL kao voditelja natjecanja 1. HNL (ili makar Plenuma klubova sa samostalnim odlučivanjem).

4. Transparentni financijski izvještaji.

5. Transparentno definiranje kriterija za izbor na sve upravljačke funkcije i operativna tijela HNS-a s uključivanjem kriterija regionalne zastupljenosti u samostalni odabir predstavnika na razini regije (kroz suradnju županijskih saveza unutar pojedine regije).

6. Izrada strategije nogometa do 31. prosinca 2019.

7. Provođenje novih izbora za upravljačka tijela HNS-a nakon izrade strategije i implementacije svih odredbi Zakona o sportu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI