Poznati magazin šokirao! ‘Postoji samo jedan Vatreni koji se odrekao Mamića, a navijači ih mrze’

screenshot

Jedan od najpoznatijih svjetskih magazina, američki Foreign Policy, objavio je veliki članak o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i cijeloj političkoj atmosferi koja ju okružuju.

Članak, koji potpisuje Matthew Hall, ističe ogroman problem između navijača i reprezentativcima, kapetanom Lukom Modrićem i Dejanom Lovrenom, zbog njihove uloge u sudskom procesu koji se vodi protiv bivšeg čelnika HNS-a i Dinama, Zdravka Mamića.

Ukratko, novinar je krenuo s već svima nam dobropoznatom pričom o povezanosti nogometa u Hrvatskoj i to još od Tuđmana pa do danas. Naglasak je naravno na nedavnoj povijesti, odnosno Mamićevom suđenju na kojem su sudjelovali i Modrić i Lovren. Američki list ističe kako su navijači u ratu s Modrićem zbog njegove ‘amnezije’ na sudu.

“Modrić i Lovren, koji su pod istragom zbog davanja lažnih iskaza, nisu viđeni kao žrtve sistema nego kao pomagači jedne od najomraženijih figura u hrvatskom nogometu (Mamić, nap. a.)”, piše novinar FP-a.

U cijeloj toj priči, novinar Hall je pronašao jednog igrača koji nije na neki način sudjelovao u poslu s Mamićem.



“Postoji jedna zvijezda Hrvatske na Svjetskom prvenstvu koja se otvoreno odrekla Mamića, a to je Andrej Kramarić”, tvrdi Hall.

Više pročitajte ovdje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI