POVIJESNI USPJEH! Hrvati izborili tri finala na Australian Openu

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Čilić nije jedini Hrvat koji je uspio doći do završnog stadija natjecanja na Australian Openu

Ovo je povijesni uspjeh za hrvatski tenis. Najbolji hrvatski tenisač izborio je finale Grand Slama u Melbourneu gdje će igrati s Rogerom Federerom, ali nije jedini Hrvat koji je uspio doći do završnog stadija natjecanja na Australian Openu.

Nakon što je u četvrtak izborio mjesto u subotnjem finalu muških parova, Splićanin Mate Pavić u petak se s kanadskom tenisačicom Gabrielom Dabrowskom plasirao i u finale mješovitih parova na Australian Openu u Melbourneu pobijedivši u polufinalu Ruskinju Jekaterinu Makarovu i Brazilca Brunu Soaresa sa 6-1, 6-4. Dakle, imat ćemo čak tri hrvatska finala na prestižnom natjecanju u Australiji.

Pavić i Dabrowska će se za pobjednički trofej boriti protiv boljeg iz dvoboja španjolsko-brazilskog para Martinez Sanchez – Demoliner i mađarsko-indijske kombinacije Babos – Bopanna.

I 24-godišnjem Paviću i 25-godišnjoj Dabrowskoj ovo će biti drugo Grand Slam finale u konkurenciji mješovitih parova. Splićanin je na US Openu 2016. godine trijumfirao u paru s Njemicom Laurom Siegemund, dok je Kanađanka na prošlogodišnjem Roland Garrosu došla do pobjedničkog trofeja s Indijcem Rohanom Bopannom, koji bi joj mogao stajati na putu prema naslovu u Melbourne Parku.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI