POTEZ KOJI NITKO NIJE OČEKIVAO! Je li Luka Modrić sljedeći koji napušta Vatrene? Evo kada će odlučiti

screenshot

Vedran Ćorluka i Mario Mandžukić više nisu članovi hrvatske nogometne reprezentacije. Legendarni nogometaši oprostili su se od Vatrenih nakon uzimanja povijesnog srebra na Svjetskom prvenstvu. No, kuloarima kruži priča kako će isto napraviti i kapetan Luka Modrić i to već ovaj tjedan, a zajedno s njim mogao bi otići i vratar Danijel Subašić!

Četvorica senatora u svega mjesec dana. E to je ogroman gubitak za izbornika Dalića i nenadomjestiv na pozicijama napada i veznog reda. Jasno, Modrić i Subašić još se nisu oprostili, ali ako su priče koje trenutno kruže istinite, to će biti zaista golem gubitak za Dalića.

Modriću i Subi nema se što predbaciti. Vratar ima uskoro 34. godine, što i nije tako puno za golmana, ali Suba igra u francuskoj ligi, u Monacu i prvi je vratar, dakle igra u gotovo svim utakmicama u sezoni u kojoj se Monaco definitivno bori za naslov. Suba će morati balansirati između reprezentacije i kluba, europskog natjecanja, kupa, a to sve može biti fizički jako zahtjevno.

S Modrićem je slična stvar, samo što Suba ima dvije ili tri vrlo dobre zamjene u Kaliniću, Livakoviću, možda i Letici, a za Modrića, uz svo dužno poštovanje prema hrvatskim veznjacima, nema zamjene. Modrić će uskoro napuniti 33 godine, dakle, ući će u vrlo osjetljive godine za igrača koji igra na vrhunskoj razini u trenutno najjačem klubu Europe, Real Madridu.

U Realu od Modrića imaju golema očekivanja, ali pitanje je može li ih on sve ispuniti, pogotovo ako će imati reprezentacijske obveze. Zaboravljaju mnogi da je Luka lani propustio veliki broj utakmica zbog poštede te da već ima dosta problema s koljenima, što nije čudno jer i kod najboljih na svijetu kad tad dođe do ‘zamora materijala’.



Modrić će, neminovno, morati smanjiti tempo ove sezone želi li ostati zdrav i želi li pravilno i pametno rasporediti svoj optimum. Hoće li ga smanjiti u prvenstvu, kupu, Ligi prvaka (u to sumnjamo) ili pak u reprezentaciji? To je pitanje na koje će Modrić navodno odgovoriti već ovoga tjedna.

S Realom je osvojio sve, s reprezentacijom je dosegao zvijezde i proglašen je najboljim igračem Svjetskog prvenstva. Priređen mu je doček za pamćenje, a kod kuće ima srebrnu medalju Svjetskog prvenstva. Jedan je od favorita za Zlatnu loptu. Najbolje je reći da je Luka ostvario gotovo sve što jedan nogometaš može sanjati, ali Modrić je karakterom baš onakav kakav je i na terenu, uvijek 100 posto i uvijek maksimum. Dakle, možda možemo očekivati će Modrić ipak ostati uz Dalića i društvo jer je to, eto, jače od njega.

No, sve i da Modrić kaže zbogom, sve što možemo reći jest jedno veliko hvala. Na vrhuncu je karijere i ima apsolutno pravo oprostiti se od reprezentacije bez da mu itko to zamjeri. To što je Luka, kao i njegovi Vatreni, napravio za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu, to je od neprocjenjive vrijednosti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI