POLUFINALE LP: Liverpool se čvrsto postavio dok Messi nije “poludio”

facebook

U prvoj utakmici polufinala nogometne Lige prvaka Barcelona je na Camp Nou svladala Liverpool sa 3-0 (1-0).

Strijelci za Barcelonu bili su Luis Suarez (26) i Lionel Messi (75, 83).

Uzvratna utakmica igrat će se 7. svibnja u Liverpoolu.

Prvi pogodak španjolski sastav postigao je sredinom prvog poluvremena nakon sjajne akcije i ubacivanja Jordija Albe s lijevoga krila za Suareza koji je izmaknuo pozornosti gostujućih stopera te vrškom kopačke pogodio mrežu.

Iako je Liverpool imao više od igre tijekom čitavog susreta, Barcelona je s dva gola Messija praktički osigurala plasman u finale. U 75. minuti lopta je stigla do Suareza koji je sa sedam-osam metara udarcem koljenom pogodio gredu od koje se lopta odbila ravno na prsa Messiju koji je potom iz velike blizine zabio za 2-0.



Samo sedam minuta potom Messi se još jednom upisao u strijelce, ovoga puta je izvanrednim slobodnim udarcem s više od 25 metara pogodio sam gornji desni kut nemoćnog Allisona. Bio je to 600. Messijev pogodak u dresu Barcelone.

Niti dvije minute nakon trećeg gola Barcelone Salah je promašio ogromnu priliku vratiti Liverpoolu realne izglede za plasman u finale, nakon što je Raktić s gol-linije očistio pokušaj Firmina, lopta je stigla do Egipćanina koji je s pet metara zatresao vratnicu iako Barcelonin vratar Ter Stegen nije bio na svojoj poziciji.

Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta za Barcelonu dok je Dejan Lovren ostao na klupi Liverpoola.

I Barcelona i Liverpool traže svoj deveti prolazak u finale Kupa/Lige prvaka. Zanimljivo, oba kluba imaju po pet naslova, a još po tri puta su poražena u finalima.

Barcelona je zadnje finale igrala 2015. kada je i osvojila naslov prvaka, dok je Liverpool u lanjskom finalu izgubio od Real Madrida, a europsku krunu čeka od 2005.

U drugom polufinalu sastaju se Tottenham i Ajax, u prvoj utakmici igranoj u utorak u Londonu Ajax je pobijedio sa 1-0, a uzvrat u Amsterdamu je 8. svibnja.

Finale će se igrati 1. lipnja u Madridu na stadionu Atletica Wanda Metropolitano.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI