PAROVI OSMINE FINALA EUROPSKE LIGE: Manchester dobio neugodne Ruse, Roma na Lyon, a evo kako su prošli Hrvati

Facebook

Nažalost, hrvatskih klubova nema, a ono što dodatno razočarava jest da su samo dvojica hrvatskih nogometaša izborila nastavak natjecanja sa svojim klubovima.

U 13 sati u švicarskom Nyonu održan je ždrijeb parova osmine finala Europske lige. Nažalost, hrvatskih klubova nema, a ono što dodatno razočarava jest da su samo dvojica hrvatskih nogometaša izborila nastavak natjecanja sa svojim klubovima. Ironično, Hrvatska ne bi imala niti jednog nogometaša u Europskoj ligi da Rijeka i Hajduk nisu trgovali ove zime. Gent Lovre Kalinića svladao je moćni Tottenham, a Mitrovićev Bešiktaš bio je bolji od Hapoela.

Fiorentina, u kojoj igraju čak trojica Hrvata, Kalinić, Badelj i Milić oprostila se protiv BMG-a, Srnin Shakhtar ispao je od Celte iz Viga. No, vratimo se konačno na ždrijeb koji je iznjedrio jedan veliki derbij, onaj belgijskog nogometa u kojem će sudjelovati i Lovre Kalinić. Naime, Gent je izvukao Genk.

Nadalje, Mitrovićev Bešiktaš dobio je teškog protivnika, grčki Olympiacos, francuski Lyon izvukao je jednog od favorita natjecanja, Romu. Manchester United dobio je neugodno gostovanje kod Rostova koji je u skupnoj fazi Lige prvaka svladao Bayern s 3:2, a nisu baš ni blizu udaljeni su gotovo četiri tisuće kilometara.

Celta će također morati u Rusiju kod Krasnodara, izenenađenje Europske lige, APOEL ide na noge Anderlechtu, a pala je i jedna bundesligaška utakmice između BMG-a i Schalkea. I na koncu, Ajax je izvukao Kopenhagen. Spomenimo još kako je ovo prvi puta u povijesti da Belgija ima tri predstavnika u nokaut fazi EL.

Ždrijeb osmine finala:



Celta Vigo – Krasnodar

APOEL – Anderlecht

Schalke – Borussia Monchengladbach

Lyon – Roma

Rostov – Manchester United

Olympiakos – Bešiktaš

Gent – Genk

Ajax – Kopenhagen

Prve utakmice osmine finala Europske lige su na rasporedu 9. ožujka, a uzvratne tjedan dana kasnije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI