Pala je i prva ‘žrtva’: Velika Dinamova zvijezda završila na transfer listi zbog Sammira

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Dolazak, odnosno povratak, Sammira u Dinamu jednostavno je zahtjevao 'žrtvu', prvenstveno zbog toga što je Sammir upravo postao najplaćeniji igrač Dinama koji godišnje zarađuje milijun eura.

Zaista nismo mogli reći da nismo očekivali ovakav ishod. Dolazak, odnosno povratak, Sammira u Dinamu jednostavno je zahtjevao ‘žrtvu’, prvenstveno zbog toga što je Sammir upravo postao najplaćeniji igrač Dinama koji godišnje zarađuje milijun eura. Velik je to komad Dinamova financijskog kolača i trebalo se riješiti barem jednog nogometaša koji ima visoka primanja.

Kolo ‘sreće’ se zaustavilo na Junioru Fernandesu, drugoj ili trećoj najvećoj zvijezdi Dinama i nogometašu koji je plaćen oko 900 tisuća eura neto godišnje, tvrde Sportske novosti.

Petev je jednostavno morao donijeti ovakvu odluku jer imati Soudanija, Fernandesa, Machada, Ćorića i Sammira na ovim plaćama koje trenutno imaju bilo bi ‘samoubojstvo’. Dinamo je spao samo na igru u HNL-u i financijski bi bilo prezhtjevno podmirivati visoka primanja svim ovim nogometašima, a pogotovo zato što Dinamo ima još velik dug za otplatiti.

Čileanac će tako morati na transfer listu, a pitanje je hoće li uopće biti ponuđača. Fernandes, osim što se neočekivano našao na popisu neželjenih, posljednje vrijeme ne igra baš najbolje i pitanje je ima li interesa za njegovim uslugama. Inače, Juniorova vrijednost procijenjena je na oko 3.5 milijuna eura.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI