‘Ovo je tragedija’! Povijest ne pamti tako sablasne prizore s Olimpijskih igara

screenshot

Nažalost, dugoiščekivane Zimske olimpijske igre u južnokorejskom Pjongčangu, potpuno su podbacile. Izrazito nepovoljni vremenski uvjeti zaslužni su za odgađanje brojnih natjecanja, ali čak niti to nije toliki problem. Naime, sportaši su silno razočarani posjetom i atmosferom.

Igre duhova”, tako njemački Bild naziva ove Olimpijske igre. Manje od stotinu ljudi pratilo je kako Laura Dahlmer dobiva zlato u biatlonu i penje se na postolje. Za biatlon je navodno prodano 60 posto ulaznica, ali na tribini je ipak bilo manje od stotinu ljudi.

Bild tvrdi kako biatlon nije izuzetak, već da su tribine prazne i na ostalim borilištima, a dolaze uglavnom samo Korejci. Nijemci imaju potpuno pravo na ‘grintanje’ jer su baš oni 2011. godine izgubili kandidaturu od Jž. Koreje s omjerom glasova 63-25.

Ovo se nikad ne bi moglo vidjeti u Garmischu, Ruhpoldingu ili Konigsseeju”, tvrdi Bild, a njemački trener Gerald Honig, nazvao je ZOI u Koreji tragedijom.

Svjetski biatlonski prvak Simon Schempp usporedio je broj gledatelja u Pjongčangu s brojem gledatelja na svojim treninzima u Oberhofu. “Treba tome svemu dodati i loše vremenske uvjete, hladnoću, jak vjetar… Trgovine oko Olimpijskog stadiona prodaju mnoge zanimljive stvarčice, ali nemaju to kome prodati. Organizacija Igara koštala je više od osam milijardi eura, ali novcem se ne može kupiti dobra atmosfera”, pišu Nijemci i poentiraju…



Prije nekoliko dana zaustavili su nas norveški navijači, njih dvojica, a tražili su mjesto s dobrom navijačkom atmosferom. ‘Gdje su navijači, gdje u pubovi’, pitali su nas, ali nismo im mogli pomoći. Olimpijski duh ovdje ne postoji, ovo su Igre duhova”, tvrde, pomalo jezivo, Nijemci.

Ipak, jedno natjecanje ima dobru potporu, a vjerovali ili ne, riječ je o brzom klizanju na kratkim stazama. Tu se okupilo čak 14 tisuća navijača koji su do zlata i olimpijskog rekorda vodili 21-godišnju domaću brzoklizačačku zvijezdu Lima Hyojuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI