OTKRIVENA LOKACIJA NOVOG DINAMOVOG STADIONA! Predsjednik kluba potvrdio detaljne planove

youtube

Nakon što su obradovali navijače proljećem u Europi, Dinamo je ponovo u centru pozornosti. Naime, na božićnom domjenku, kojem su prisustvovali igrači, trener i stručni stožer, predsjednik kluba, Mirko Barišić, objavio je kako će DInamo sam sagraditi svoj novi stadion.

Navodno je s projektom već upoznat i Grad i sada se čekaju daljnji dogovori. Iako je Barišić na domjenku kazao kako lokacija novog stadiona i ne mora nužno biti Maksimir, čini se da će ostati tamo.

“Prema našim planovima, srušili bismo sve tribine postojećega stadiona, osim sjeverne, i izgradili novi objekt kapaciteta 25 tisuća gledatelja. Nositelj projekta bio bi Dinamo, dok bi Grad trebao odobriti lokacijsku dozvolu i infrastrukturu. No, još je prerano govoriti o detaljima, za mjesec do mjesec i pol dana trebali bismo znati više”, rekao je Braišić za Večernji list.

“Stadion iz doba Hladnog rata”, kojem su se čudili strani gosti, ovime bi otišao u povijest i to nakon što su ga nekoliko puta rekonstruirali, a posljednji put 1999. godine. Gradnja maksimirskog stadiona, prema projektu Vladimira Turine, Eugena Ehrlicha i Franje Neidhardta, počela je 1952. godine, a devet godina kasnije postavljena je rasvjeta i izgrađena istočna tribina koja natkriva zapadnu tribinu igrališta Hitrec-Kacian, dok je izgradnja južne tribine završena 1969. godine.

Prije dvadeset godina, po ideji Franje Tuđmana, počela je obnova Dinamova stadiona, a rezultat je bila nova sjeverna tribina i dograđena zapadna tribina, zbog koje se maksimirski stadion redovito nalazi na popisima najružnijih. Trenutno je kapacitet 35 tisuća mjesta, a 2015. ispod južne tribine izgrađen je hotel za igrače i stručni stožer.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI