Osijek šokirao PSV, Hajduk i Dinamo solidni

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Modri su u Maksimiru svladali norveški Odd sa 2:1, golovima Fernandeza i Hodžića, dok je za goste zabio Mladenović

Nogometaši Osijeka napravili su pravu senzaciju u Nizozemskoj pobjedivši favoriziranog domaćina PSV sa 0:1. Nizozemci su odmah na početku uspostavili dominaciju i pritisakli desetak minuta, ali momčad Phillipa Cocua djelovala je totalno bezidejno i neuigranu, dok je Osijek od samog početka pokazao mirnoću i rutinski je odbijao napade PSV-a. Obrana Osijeka uspješno je odolijevala do samog kraja jer su se s lakoćom nosili s napadima PSV-a. Zaista prekrasna partija hrvatske momčadi, a s druge strane bila je to vrlo neuvjerljiva, loša i odveć nervozna partija PSV-a.

Nogometaši Hajduka u prvoj su utakmici 3. pretkola Europske lige protiv Brondbyja u Kopenhagenu odigrali 0-0. Hajduk je u prvoj utakmici protiv Brondbyja ostvario pozitivan rezultat iako nije postigao pogodak u gostima. No, s obzirom na prikazanu igru Splićani mogu biti jako zadovoljni jer je danska momčad bila bolja većim dijelom utakmice, dok se Hajduk orijentirao prvenstveno na čuvanje vlastitog gola. Uzvrat je za tjedan dana u Splitu. Zbog UEFA-ine kazne Hajduku na Poljudu neće biti gledatelja.

I naš treći predstavnik u Europskoj ligi Dinamo ima pozitivan rezultat iz prve utakmice. Naime, modri su u Maksimiru svladali norveški Odd sa 2:1, golovima Fernandeza i Hodžića, dok je za goste zabio Mladenović. Uprkos pobjedi Dinamo ne može biti zadovoljnan s tim rezultatom, dok bi ga gosti sigurno prihvatili da su ga mogli birati uoči utakmice. Naime, Dinamo je dominirao većim dijelom utakmice, a a goste je spašavao čudesnim intervencijama vratar Rossbach. Uzvrat je rasporedu za tjedan dana Eindhoven (u 18.30 sati).

 

Facebook Comments



Loading...
DIJELI