Osijek i Hajduk uspješno odradili domaćinstvo u drugom pretkolu Europske lige

Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Dugo su igrači Osijeka pozdravljali tribine koje su im pjevale

Osijek i Hajduk slavili su kao domačini u prvim utakmicama 2. pretkola Europske lige.

Hajduk je na stadionu u Dugopolju pobijedio Levski iz Sofije sa 1-0, a strijelac je bio Futács u 24. minuti iz penala. Hajduk je zasluženo slavio, a pobjeda je mogla biti i uvjerljivija da je bilo više preciznosti. Levski je gotovo cijeli susret bio u podređenom položaju, a prvu i jedinu prigodu gosti su imali u 79. minuti. Domaći nogometaši su od samog početka imali više napadačkih ambicija od bugarskih gostiju, ali bila je to jalova igra, bez pravih prigoda. Ipak, u 24. minuti Hajduk je poveo. Vlašić je dobro otvorio polukontru i na desnom boku je uposlio je Tudora, koji ostavlja loptu za Gentzogloua, a njega u kaznenom prostoru ruši bugarski stoper Pirgov. Švedski sudac je odmah pokazao na bijelu točku, a strijelac iz penala bio je Futacs. Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao iako je Hajduk imao nekoliko izglednih prilika za povećanje vodstva.

Uzvratna utakmica je za tjedan dana, 20. srpnja, u Sofiji.

S druge strane Osijek je u Gradskom vrtu glatko pobijedio švicarski Luzern sa 2:0 iako je po prikazanoj igri rezultat mogao biti i povoljniji u korist Osječana.

Golove su zabili Muzafer Ejupi u 66. minuti i Eros Grezda u 80. minuti. Uzvratni susret je idućeg četvrtka u Luzernu.



Nakon završetka utakmice na stadionu je zavladala euforija. Dugo su igrači Osijeka pozdravljali tribine koje su im pjevale. Sa tribina se orilo: „Ići ćemo daleko, svladat ćemo prepreke, zbog Osijeka i Kohorte! Samo tebe volim ja“.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI