Oglasio se sudac koji je donio pobjedu Dinamu: Evo kako je Damir Batinić objasnio nepostojeći penal protiv Cibalije

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Batinić je u posljednjoj minuti susreta teatralan pad Soudanija u kaznenom prostoru vidio kao prekršaj i dosudio jedanaesterac za Dinamo.

Osječki sudac, Damir Batinić, djelitelj pravde na utakmici u Vinkovcima, donio je Dinamu veliku pobjedu protiv Cibalije (1:2) i pružio im priliku za nastavak lova na prvoplasiranu Rijeku. Batinić je u posljednjoj minuti susreta teatralan pad Soudanija u kaznenom prostoru vidio kao prekršaj i dosudio jedanaesterac za Dinamo. Snimka sporne situacije na kraju je pokazala kako je sudac pogriješio i oštetio Cibaliju.

Sudac se na koncu ispričao javnosti, a prema svemu sudeći mogao bi biti i kažnjen da čitavo proljeće ne sudi prvu ligu.

Batinić ne smije davati izjave, ali ipak je komentirao situaciju. “Svjestan sam da sam pogriješio! Kad sam vidio kako to izgleda na snimci, pa to nije za najstrožu kaznu! Kontakt obrambenog igrača i napadača je postojao, taj isti igrač Žderić se bez pogovora okrenuo. Rekao je i treneru da je kontakt bio. Ali, to nije bilo za kazneni udarac! Nisam budala da ne vidim kako to nisam trebao svirati. Nije svaki kontakt za kazneni udarac. Pogriješio sam”, kazao je Batinić za Slobodnu Dalmaciju.

Kaže kako namjere nije bilo. “Svjestan sam toga, ali joj, pa kakva namjera, to su gluposti! Kad sam sve vidio na televiziji, jasno je, svjestan sam da me Soudani baš prevario! Prenaglasio je pad i mene doveo u zabludu. Ali, nikakve namjere nije bilo”, izjavio je Batinić.

O Batiniću se sve i svašta piše i govori posljednjih dana…



“Znam, čitam reakcije… Nisam budala da ne vidim. Žao mi je Cibalije, općenito, žao mi je sebe. Odsudio sam 90 minuta mogu reći bez greške. Odsudiš devedeset minuta najboljih na svijetu i onda mi se ovo dogodi… Ma kakva priča o zavjeri, nitko mi ništa nije naredio. Kako da vas uvjerim?! Žao mi je”, uvjerava sudac.

Postoji velika mogućnost da Batinić neće suditi ostatak sezone u Prvoj HNL. Šef sudaca Ante Kulušić još nije odlučio što će s Batinićem, ali moguća je odluka da ostatak sezone sudi u Drugoj HNL.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI