Nogometni savez sakrio od javnosti da su petorica članova Izvršnog odbora morala dati ostavke

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

HNS je izmjenom Statuta osnovao savjet koji čine njih petorica, tako da će i dalje dolaziti na sjednice Izvršnog odbora, ali bez prava glasa

Silom novog Zakona o sportu čak petorica članova Izvršnog odbora HNS-a podnijela su ostavke, tj. Službeno su stavili mandate u mirovanje. Naime, državni službenici koji se nalaze na funkcijama saborskih zastupnika. gradonačelnika, načelnika i župana, ne mogu biti u upravljačkim tijelima udruga građana, dakle morali su postupiti sukladno toj odredbi.

Ostavke su zbog toga podnijeli dopredsjednici Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić i Đuro Bukvić, kao i članovi Izvršnog odbora Božo Galić, Slavko Prišćan i Nenad Horvatić, prenose Sportske novosti.

HNS je vijest o njihovim ostavkama dobro sakrio od javnosti, to jest nije ih nigdje objavio. Štoviše, HNS je izmjenom Statuta osnovao savjet koji čine njih petorica, tako da će i dalje dolaziti na sjednice Izvršnog odbora, ali bez prava glasa, kao savjetnici. Plan je Šukerove vlade da to potraje do sljedeće izborne skupštine, koja bi se trebala održati krajem ove godine ili do travnja 2018. 

Trenutno je Izvršni odbor HNS-a pao na samo 11 članova s pravom glasa, od 17 koliko čini puni saziv, no zapravo ih se može računati deset je Damira Miškovića gotovo nikada nema. Ipak, čak je i to dovoljno za kvorum, treba ih biti devet, pa se odluke i dalje mogu donositi.

Preostali članovi IO:



Davor Šuker (predsjednik).

Ante Vučemilović-Š. (dopredsjednik).

Ante Kulušić (dopredsjednik).

Dubravko Galović (član).

Davor Ivić (član).

Drago Lucić (član).

Robert Markulin (član).

Stjepan Merkaš (član).

Damir Mišković (član).

Korado Soldatić (član).

Alojzije Šupraha (član).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI