MODRIĆ POJASNIO KOJI TO ENGLEZI NE VOLE HRVATSKU! Dalić otkrio sastav za veliki derbi!

YouTube

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak u 20:45 na Rujevici igra utakmicu Lige nacija protiv Engleske. Utakmica će se igrati bez gledatelja zbog kazne UEFA-e za svakstiku nacrtanu na Poljudu 2015. godine.

Utakmicu su najavili kapetan Luka Modrić i izbornik Zlatko Dalić.

Modrić je još u Rusiji uoči polufinala rekao da ih Englezi ne cijene dovoljno je li taj dojam i dalje prisutan?

“To sam rekao tada, zato što je to bio moj osjećaj, ali nisam mislio na engleske igrače, nego ljude okolo, na navijače, komentator, novinare, kroz njihova pitanja osjetili smo da ne cijene dovoljno Hrvatsku. Samo polufinale je bilo veliki motiv, a još nas je dodatno potaknulo što smo osjetili da nas nisu dovoljno respektirali. Je li to problem, neke Englezi samo procijene”, rekao je Modrić.

Modrić za razliku od Lovrena, koji tvrdi daje Liga nacija besmisleno natjecanje, smatra upravo suprotno.



“Svako ima svoje mišljenja. Kad igramo sa slabijim suparnicima idu pitanja zašto su slabiji suparnici, kad su jaki zašto su došli u tom času. Po meni, ovakve utakmice nam trebaju, dobre su za nas je izbornik u njima vidi ono što želi. Španjolska je pokazala što nam se dogodi ako nismo na maksimumu, iako je točno da nam je taj prvi susret došao prerano, nakon Svjetskog prvenstva. Ima razloga zašto nismo bili na pravoj razini. S Engleskom moramo odigrati puno bolje. Liga nacija nije loše natjecanje, dobro je zamišljena”, veli Modrić.

Bilo je dosta razgovora o tome tko će bolje podnijeti igranje pred praznim tribinama…

“Nitko neće imati prednost od igranja pred praznim tribinama, nisu navikli ni oni ni mi, mi možda malo više jer smo igrali neke utakmice. Uvjeti su kakvi jesu, moramo se priviklnuti i dati sve od sebe”, misli Modrić.

Izbornik Dalić otkrio je tko će igrati na utakmici s Engleskom.

“”Nema tu previše tajni. Vratili su nam se neki igrači na koje prije nismo mogli računati pa ću vam reći tko će igrati, Livaković, Pivarić, Vida, Lovren, Jedvaj, Kovačić, Modrić, Rakitić, Perišić, Rebić, Kramarić”, rekao je Dalić.

Što Dalić misli o Ligi nacija?

“Liga nacija nije loše natjecanje, ali je došlo jako brzo nakon Svjetskog prvenstva. Naši najvažniji igrači nisu imali dovoljno odmora i to je problem. Igrači nisu roboti i njima treba mjesec, mjesec i pol dana da se odmore. Kad dođu u klub od njih se odmah traži maksimum i stopostotni angažman te iz tog razloga je teško igrati te utakmice. No, generalno mislim da je riječ o dobro natjecanju”, smatra je Dalić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI