NIJEMCI ODJEDNOM ZALUĐENI HRVATOM! ‘Ne pamtimo ovako nešto! Kovač je napravio veliku stvar’

screenshot

Prije zimske stanke u Bundesligi naslovnice njemačkih medija vapile su za odlaskom Nike Kovača. Hrvatskom je strategu trebalo neko vrijeme da posloži malo redove Bayerna i nanizao je seriju loših rezultata koje su navijači i mediji vrlo loše podnijeli.

Međutim, danas su stvari potpuno drugačije. Bayern diše Borussiji za vratom i kaska samo tri boda, a dortmundska ekipa upala je u lošu formu i gubi bodove gdje stigne. Ono što je Bavarcima važnije, Bayern se vrlo dobro drži u Ligi prvaka. Na teškom su gostovanju kod Liverpoola u grotlu Anfielda, izvukli remi i to bez pogodaka.

Kovač je prvi trener koji je spriječio Liverpool ove sezone u postizanju pogotka kod kuće.

“Taktički smo bili odlično pozicionirani, fizički odigrali zahtjevnu utakmicu i mentalno usredotočeni bili svih 90 minuta”, rekao je Kovač i pohvalio se kako je Bayer među rijetkima koji nije primio gol na gostovanju u Liverpoolu: “Možda smo samo Guardiola i ja”.

E sada. Njemački mediji izuzetno hvale Kovača i igru koju je ustrojio.



“Nikada nisam vidio Sergea Gnabryja da igra obranu kao sad. Nikad nisam ni vidio da su Joshua Kimmich i David Alaba tako disciplinirani”, izjavio je Kovač, a Deutsche Welle kaže da je doista tako i bilo.

“Potpuno drugačija utakmica od one u petak protiv Augsburga kada je Kimmich dva puta ispao. Defenziva na čelu s Javijem Martinezom, koji je odigrao utakmicu sezone, bila je neprepoznatljiva. Bayern je u prvom poluvremenu poništio prepoznatljivi presing Liverpoola, a u drugom se uporno branio. Igrači su ginuli jedni za druge i za trenera”, pišu.

“Mora se odati priznanje Kovaču. Ne samo za taktički plan utakmice već i za ono puno važnije – kako su igrači odigrali za njega. Prvi put otkako je trener Bayerna, momčad je izgledala ujedinjeno kao prava postrojba. Kovač konačno ima kontrolu. Ima svlačionicu. Rezultat je 0:0, ali je za Kovača ovo 1:0”, piše Deutsche Welle koji je ranije također iznosio napise o Kovačevu odlasku i nemiru u svlačionici Bayerna.

Bild je mjesecima vodio kampanju protiv Kovača i to vrlo žestoku, a sada…

“Kriza u Bayernu? Nešto se spominjalo… Ali idemo sad malo ozbiljnije. Zaista je impresivno kako je Niko Kovač okrenuo stvari u svoju korist u novoj godini. Ako ste zaboravili, njegova momčad je zaostajala devet bodova za Borussijom u Bundesligi i mnogi su je otpisali iz Lige prvaka nakon što je izvukla Liverpool. Sadašnjost pokazuje da je Bayern samo tri boda iza Borussije, a da se o Ligi prvaka ponovno mašta nakon 0:0 iz Liverpoola. I da, Bayern je favorit za Kup”, piše to Bild.

“Otkako je odustao od pretjeranog rotiranja igrača, Bayern je bolja momčad. Čak je Kovač i iz ozljede Goretzke uspio napraviti nešto pozitivno s Javijem Martinezom. Kovač ima plan i igrači ga slijede. Ovih 0:0 protiv Kloppa je Kovačeva pobjeda”, piše Bild i za kraj mu poručuje: “Samo da sada ne postane samouvjeren”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI