Nevjerojatno pretjerivanje susjeda: Srbi se sa smrti splitskog huligana morbidno izruguju

Splićanin Ante Firić, javnosti poznat kao huligan koji je izazivao nerede derbiju Zvezde i Paritzana krajem prošle godine, poginuo je na vrlo ružan način. Nedaleko od Ivanić Grada pregazila su ga tri automobila na autocesti u ranim jutarnjim satima.

Njegova, pomalo neobična smrt, izazvala je dosta polemika jer nitko ne može dokučiti što je uopće Firić radio rano ujutro po gustoj magli na dijelu autoceste gdje nema ničega, pa čak niti kamera.

Međutim, neki su Firićevu smrt iskoristili kao instrument za morbidnu provokaciju. Situaciju prate i u Srbiji, posebice zato što je Firić bio u udarnoj ekipi koja je uzrokovala nerede ne stadionu u Beogradu kada se se na utakmici potukle zaražene frakcije Grobara.

Skupina od šest Splićana je uhićena, a Firić je završio u bolnici zbog nagnječenja mozga. Svi uhićeni su dobili četiri do šest mjeseci zatvora, kao i petogodišnji izgon iz Srbije.

Sada, nakon što je Firić tragično izgubio život, dio navijača Partizana to je iskoristio kako bi provocirao suparničku frakciju. U jednim je beogradskim novinama objavljena osmrtnica na kojoj piše. “Počivaj u miru, veliki brate”, a kao ožalošćeni potpisani su Kimi, Rade, Goksi i Korač.



Prvi potpisani, Kimi, je Kimi Radosavljević jedan od vođa Partizanovih navijača, a srpski mediji tvrde kako je osmrtnicu objavila suparnička frakcija kao provokaciju.

Screenshot

Podsjećamo, posljednje informacije o pogibiji Splićanina Firića poprilično su čudne.

Prema tvrdnjama 24sata, Firić je prije četiri sata ujutro krenuo s prijateljima prema Osijeku, a u jednom je trenutku navodno stvarao probleme u autu pa su ga na benzinskoj postaji Ježevo-jug u smjeru Osijeka, izbacili van.

Tragično stradali Firić je na toj benzinskoj stvarao probleme, divljao je, pa su zaposlenici zvali policiju koja je oko 4 i 15 zabilježila prijavu da krupni muškarac nesuvislo govori i stvara probleme te da ga ni njegovi prijatelji nisu obuzdali.

Firić se, navodno, u međuvremenu smirio i nije uočen prekršaj pa su policajci otišli. Međutim, nakon odlaska policije Firić se ponovo aktivirao. Krenuo je u nepoznatom smjeru, a čak ga ni prijatelji nisu uspjeli zaustaviti. Prijatelji su ga potom napustili, a on je krenuo sam lutati po autocesti.

Oko 5 sati ujutro, policija je zaprimila nekoliko dojava o dezorijentiranom muškarcu koji trči autocestom. Firić je, navodno, više puta prelazio ogradu. Taj dio autoceste bio je u potpunom mraku, a vidljivost je smanjivala i magla. U tim uvjetima, na njega je naletio vozač Hyundaija koji ga je pokušao zaobići, ali nije uspio. Teško ozlijeđeni Firić, puzao je do druge strane autoceste, no u tom trenu na njega je naletio automobil ljubljanskih registarskih oznaka, koji je Firića odbacio na zaustavni trak, a sam automobil je završio na krovu na travi. Na nesretnog Firića je na koncu naletjela i vozačica automobila kutinskih registarskih oznaka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI