Nenad Kljaić o zloglasnim ‘crnim rupama’, neugodnom iznenađenju i pravu na kiks

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

”Gledajte, ako vam je obrana solidna a u napadu vam baš i ne ide ipak možete dobiti utakmicu na, kako mi velimo, mišiće. To u konkretnoj utakmici nije bio slučaj”.

Da, bilo je uistinu loše, znaju to i oni sami, ne treba ih sad napadati, nego dati im mir, čak ih i osokoliti”, veli nam u uvodu svog javljanja naš stručni komentator, trener i nekad proslavljeni igrač Nenad Kljaić.

Priupitali smo ga o „crnim rupama„ razdobljima igre hrvatske momčadi kada sve krene po zlu, njegov odgovor bio je jednostavan…

Znam na što mislite, kad smo bili devet minuta bez gola. No, moj je stav da je cijela ova utakmica bila jedna velika crna rupa. Šveđani su nas dobro snimili, napravili su našu obranu nepostojećom. Gledajte, ako vam je obrana solidna, a u napadu vam baš i ne ide ipak možete dobiti utakmicu na, kako mi velimo, mišiće. To u konkretnoj utakmici nije bio slučaj”.

Je li baš nešto posebno neugodno iznenadilo?

Nisam pristalica kritike pod svaku cijenu, uostalom nije sve ni gotovo. Sjećate da sam rekao kako na europskim smotrama uvijek postoji jedno pravo na kiks, na svjetskoj smotri toga nema. Možda je to bio općenito loš dan, možda su igrači poletjeli nakon prve dvije pobjede i dok su se snašli već su bili gotovi. Razočaran sam, eto, poroznom obranom, u toj obrani nastradali su i vratari i cijela momčad. No, mora se reći i da je suparnik bio izvrstan, suparnik je odlučujuću utakmicu odigrao najbolje, mi smo zakazali”.



Znamo da nam je želja medalja, sad smo pred težim putem?

Jesmo, ali ako hoćeš biti dobar, jak, najbolji posve je svejedno kad protiv koga igraš. Moraš pobijediti i gotovo. Bitno je da igrači shvate kako mogu i moraju bolje, da se trgnu. Svatko može imati svoj krizni trenutak. Velim, nije vrijeme da ih udaramo nego da im pomognemo. Bila je naša reprezentacija već u sličnim situacijama i znala se trijumfalno izvući”!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI