Nekadašnji junior Dinama Željko Kopić preuzeo klupu Hajduka!

0
299
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

"Bio sam u juniorima Dinama i tamo stekao status mladog reprezentativca, ali od danas sam najveći navijač Hajduka i vojnik kluba."

Dosadašnji trener Slaven Belupa Željko Kopić od danas je službeno postao trener Hajduka.
Pomoćnici na Poljudu bit će mu Zlatko Bašić i Toni Golem, a od starog stožera ostaju još Jakov Previšić i Tihomir Bulat.
“Kontakt i poveznica između Hajduka i mene postoji duži niz godina. Ranije se stvari nisu tako poklopile da se suradnja ranije ostvari. Nisam tip koji se bavi obećanjima, želim iz igrača izvući najbolje”, rekao je Kopić i najavio povratak Saida u momčad.
“Razgovarali smo o statusu svih igrača. Klub je donio zaključak da želi na raspolaganje staviti sve igrače iz A momčadi, a tu je i Said. Nakon određenog vremena ćemo vidjeti način na koji svaki igrač reagira.”
Kopić stiže probuditi momčad nakon što je u posljednje vrijeme igrala loše pod Joanom Carrillom koji odlazi s 360 tisuća kuna otpremnine.
“O Hajduku znam jako puno. Do sada sam ovu momčad gledao kao protivnike koje sam želio pobijediti. Sada se situacija promijenila da je to moja momčad za koju odgovaram. Imam sliku onoga što sam vidio kod trenera koji su ih vodili. Zanima me koliko će se momčad adaptirati na moje zahtjeve i koliko brzo ćemo se adaptirati. Hajduk ima dobar igrački kadar i siguran sam da ćemo se uskoro vratiti na trag dobrih igara i rezultata.”
Poručuje da je od danas najveći navijač kluba.
“Bio sam u juniorima Dinama i tamo stekao status mladog reprezentativca. Došao sam iz doma Hajduka i Torcide. Od danas sam najveći navijač Hajduka i vojnik kluba.”
Posljednje dvije godine vodio je Slaven Belupo i pokazao se kao odličan taktičar. Pobijedio je i Dinamo i Rijeku i slovi kao jedan od najtalentiranijih hrvatskih trenera. Ranije je dva puta pregovarao s Hajdukom, ali nije došlo do dogovora.
Trenersku karijeru započeo je 2009. godine u krapinskom Zagorcu, a nakon toga je vodio Segestu, Lučko, Cibaliju i Zagreb.
Debitirat će u nedjelju gostovanjem u Puli kod Istre 1961.
“On je mladi i perspektivni trener Hajduka. U Slavenu je radio u skromnim uvjetima i uvijek nas namučio kad je igrao protiv nas”, rekao je na predstavljanju sportski direktor Hajduka Mario Branco, dok je predsjednik Ivan Kos rekao da su odluku donijeli hladne glave i da je dugoročni cilj svake sezone osvajati više bodova nego prethodne.