VIDEO: Na otvaranju nove sezone Lige Prvaka Barcelona rasturila Juventus

Screenshot

Messi je probio desnu stranu i ubacio u peterac Juvea. Sturaro je stigao prvi, ali loše je reagirao i odbio loptu do Rakitića koji zabija s nekih desetak metara

U prvom kolu Lige prvaka odmah su se suočili dva velikana i favorita – Juventus je gostovao na Camp Nouu kod Barcelone i doživio uvjerljiv poraz od 3:0. Barcelona je ove sezone, pod vodstvom Ernesta Valverdea, slabija za Neymara koji prešao u PSG-u, ali još uvijek je dovoljno jaka da na svojem terenu sruši veliki Juve, koji je pak ostao bez lidra obrane Lea Bonuccija koji je prešao u Milan.

Katalonska momčad je od prve minute krenula s jačim tempom, ali prvu prijetnju ostvario je Juve. De Sciglio je odmah na početku pucao iz daljine, ali lopta je otišla kraj gola. Nedugo nakon toga probao je i Pjanić, ali ter Stegen je branio. Barcelona je pak imala veliku priliku nakon 20 minuta igre. Messi je tukao iz slobodnjaka u živi zid, a Suarez je pokušao iz odbijanca, ali tu je bio Buffon.

Vodila se uglavnom bitka na sredini terena i ponešto više pred Juventuosvim vratima, ali čak i bez Bonuccija, obrana Juventusa je jaka i teško prohodna. Barcelona je u 39. minuti mogla postići pogodak nakon greške De Sciglije koji je dodao loptu krilnom napadaču Barce, Dembeleu, ali mladi Francuz daleko je od forme pa ne zabija.

Na samom kraju poluvremena, u 45. minuti, Barcelona zabija. Messi je povukao kontru i odigrao dupli pass sa Suarezom i onda odmjerenim udarcem kroz noge Benatiji prevario Buffona i postigao pogodak. Išlo je to u malu mrežicu i Gigi nije mogao ništa.

U drugom dijelu Dybala prvi okušava sreću, ali ide to preko gola. Messi je ubrzo probao s druge strane, ali bolje i pogodio je vratnicu. Barca nastavlja s pritiskom i u 56. minuti pada drugi gol. Messi je probio desnu stranu i ubacio u peterac Juvea. Sturaro je stigao prvi, ali loše je reagirao i odbio loptu do Rakitića koji zabija s nekih desetak metara.



Messi je i dalje “ludovao” pred vratima Buffona. U 60. minuti imao je priliku iz slobodnjaka, ali Buffon brani ovaj put. Nije trebalo čekati dugo i Buffon je opet kapitulirao. Krvnik je bio – Messi! Sada je Argentinac sve napravio sam, izvukao je kontru i onda izabacio cijelu obranu i snažnim udarcem svladao vratara.

Nakon trećeg gola Barca je malo povukla kočnicu, a Juve je krenuo barem po počasni. Tukli su Dybala i Bernardeschi, ali ter Stegen je branio. Benatija je zamalo zabio, ali Pique se poigrao golmana i izbio s gol-crte.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao niti se dogodilo nešto spektakularno osim što je Rakitić pobrao ovacije Camp Noua prilikom izlaska.

https://www.youtube.com/watch?v=fHMhz1LSqmU

Facebook Comments

Loading...
DIJELI