MOST NAJAVIO ‘RAT’ PA POZVAO ŠUKERA I HNS NA OSTAVKU: ‘Ovo je trenutak da nogomet vratimo navijačima’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

"Došlo je vrijeme da čelnici HNS, zajedno s članovima Izvršnog odbora i članovima skupštine podnesu neopozive ostavke te od njih očekujemo da se doživotno izuzmu iz svih tijela HNS-a", poručili su iz Mosta.

Kraval na utakmici Cibalije i Dinama u 22. kolu odjeknuo je Hrvatskom. Nepostojeći penal koji je dosudio Damir Batinić za Dinamo, koji je Dinamu donio pobjedu u samoj završinci utakmice, izazvao je zgražanje kod navijača, struke i na kraju i kod vladajuće stranke. Most se oglasio priopćenjem u kojem, praktički, poručuje da je dosta više ove farse i ovog nogometnog vodstva.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“TRAŽIMO PRESTANAK FARSE I OSTAVKE NOGOMETNE VRHUŠKE

Mi, članovi i dužnosnici Mosta nezavisnih lista osjetili smo potrebu obratiti se javnosti nakon što je ovaj vikend baš svima postalo jasno što se dogodilo s hrvatskim nogometom. Reakcija Dinamovih navijača koji su bili prisutni dvojbenoj pobjedi njihove momčadi u Vinkovcima nakon sramotno dosuđenog kaznenog udarca najbolje pokazuje koliko Hrvatskoj trebaju promjene i koliko ih hrvatsko društvo zaslužuje.

Jučer su pokazali kako se bori za svoj klub, kako se voli sport i koliko drže do pravde i poštenja. Pobjedu svog voljenog kluba doživjeli su kao poraz i simbolički su vratili dresove svojim ljubimcima koji nisu zaslužili pobjedu na pošten i sportski način. Ovakve scenarije gledali smo i na drugim hrvatskim stadionima, nadajući se da će doći trenutak kada će se nogomet vratiti navijačima. Taj trenutak dogodio se upravo jučer, hrvatski nogomet više ne može čekati. Most je cijelo vrijeme ukazivao na taj problem, samo prošle jeseni održali smo dvije konferencije za medije na tu temu. A sada je stvarno dosta!



Došlo je vrijeme da čelnici HNS, zajedno s članovima Izvršnog odbora i članovima skupštine podnesu neopozive ostavke te od njih očekujemo da se doživotno izuzmu iz svih tijela HNS-a. Ovime ne odbacujemo krivnju političkih struktura za stanje u hrvatskom nogometu. One su svo vrijeme dio problema, a ne rješenje koje građani od nas traže. I baš zato što je politika pridonijela tome problemu mora ponuditi rješenje.

Zato želimo preuzeti odgovornost i zajedno s navijačima i sportskim djelatnicima izgraditi pravedan sustav u kojem će i igrači i navijači i sportski djelatnici s ponosom odlaziti za nogometne utakmice. Stoga, zahtijevamo ostavke čelništva Hrvatskog nogometnog saveza i pozivamo na dijalog sve uključene strane u cilju izgradnje i provedbe zakonodavnog okvira koji će omogućiti depolitizaciju sporta i stati na kraj interesima pojedinaca koji su privatizirali hrvatski sport. O našim daljnjim koracima bit ćete obaviješteni na vrijeme”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI